abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

OM stelt verdachten in zaak Willeke Dost in vrijheid

Geplaatst op woensdag 16 juni 2010 15:57
mail

Koekange - Het openbaar ministerie stelt vandaag de twee verdachten in vrijheid, die op 7 juni zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Willeke Dost. Het gaat om de pleegmoeder Herna M. en pleegbroer Bart M.. In en rond de boerderij aan de Koekanger Dwarsdijk is minitieus gezocht, maar er zijn geen menselijke resten gevonden.

De komende periode wordt bekeken of op grond van de informatie die de laatste weken is verkregen andere scenario's in aanmerking komen voor nader onderzoek. De pleegmoeder van Willeke en haar zoon worden op dit moment nog steeds als verdachten aangemerkt. Meteen na de aanhouding is een grootschalig sporenonderzoek uitgevoerd in en rondom de boerderij van de pleegmoeder in Koekange. Gedurende vijf dagen is de woning minutieus uitgekamd. Ook het terrein rondom de woning is zeer nauwkeurig onderzocht. Bij het onderzoek zijn geen menselijke resten aangetroffen. Het onderzoek in en rondom de woning is op 11 juni 2010. Met het niet aantreffen van menselijke resten in of rondom de boerderij, is het scenario met als uitgangspunt dat Willeke daar zou zijn begraven, ontkracht. De twee verdachten hebben bij de politie ontkend betrokken te zijn bij de verdwijning van Willeke Dost. Zij zijn de afgelopen periode uitgebreid verhoord. Ze zijn geconfronteerd met de onduidelijkheden en tegenstrijdigheden uit het dossier. Deze zijn door de verhoren niet opgehelderd. Het OM is van oordeel dat het enkele bestaan van onduidelijkheden en tegenstrijdigheden in de verklaringen op dit moment onvoldoende grond biedt om de verdachten nog langer vast te houden. Bij elke verlenging van de periode van voorarrest is de bewijsdrempel weer iets hoger. Er is ondanks het grootschalig onderzoek geen fysiek bewijs voorhanden. Ook zijn er geen directe getuigen van een strafbaar feit. Het OM heeft gelet hierop besloten geen vordering tot gevangenhouding aan de raadkamer van de rechtbank voor te leggen. De verdachten worden vandaag nog in vrijheid gesteld.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers