abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vertrouwen in coalitie
Het kabinet kan aan de slag. Na de langste formatie ooit wordt dit het meest groene kabinet in de parlementaire geschiedenis. Het regeerakkoord heeft de titel 'Vertrouwen in de toekomst' meegekregen. Onze stelling luidt: Ik heb vertrouwen in de nieuwe coalitie.
dossiers
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Plus Artikelen
Meppel - In de bovenzaal van Herberg het Plein genoten kinderen zondagmo...
Zuidwolde - Muziek is waar het bij Leonoor Colenbrander (38) en Hendrik ...
Staphorst – De nooit opgeloste moordpartijen van de Bende van Nijvel i...
Steenwijk – Het is veel meer dan een koor, de Christelijke Oratorium V...
Regio

Clementskerk bomvol tijdens gezamenlijk optreden koren

Geplaatst op maandag 29 oktober 2012 10:20
  • © Boom regionale uitgevers

pinterestmail

Havelte - De wens van de besturen van enkele zangkoren in Havelte om eens gezamenlijk een concert te geven, is zondagmiddag in vervulling gegaan. De kerk was tot de laatste plaats bezet, toen Gerrit Kuik, voorzitter van de Brincksanghers de drie deelnemende koren aankondigde.

Dat waren het gemengd koor Voices 4 You, het dameskoor de Liesterkrallen en het mannenkoor de Brincksanghers. De grote belangstelling biedt perspectief voor een dergelijk concert volgend jaar waaraan ook andere koren uit Havelte kunnen deelnemen. De middag werd begonnen door de Brincksanghers die het mooie en bekende Whispering Hope zongen. Hierna was het de buurt aan de Liesterkrallen, dat met de mooie nummers nog eens onderstreepte terecht op concoursen prijzen te hebben gewonnen. Voor de pauze zong Voices 4 You. Een koor dat nog niet zo lang bestaat maar duidelijk heeft laten horen dat men op de goede weg is. Na de pauze zongen nog alle drie koren een vijftal liederen die zeer gewaardeerd werden. Tot slot van dit zeer gevarieerd concert kregen de dirigenten mevrouw T. de Boer-Pekel van de Brincksanghers, Angilica Braams van de Liesterkrallen en Jannie Kroes van Voices 4 you, alsmede Ellen Wynia als pianiste en Mazarine Wensvoort als violiste bloemen aangeboden. 'Met het gezamenlijk zingen van het Drents Volkslied, met ruim 300 zangers en bezoekers hier in de kerk hebben we laten horen dat ‘Havelte zingt’geen loze kreet is', aldus de voorzitter.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.