abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Meppel - De 118 jaar oude klipper-aak Liberté, het pannenkoekenschip va...
Nijeveen - Voor de zestiende keer stond het Meezingfestijn Nijeveen zate...
Vollenhove - VENO tegen Havelte, zondagmiddag, ergens tussen kwart voor ...
De Wijk - ‘Wij willen de goeden niet laten lijden onder de kwaden, maa...
Regio

Dennenwolfsklauw in Dwingelderveld

Geplaatst op maandag 30 november 2009 15:29
  • De Dennenwolfsklauw in het Dwingelderveld. © Bert Blok

pinterestmail

Dwingeloo - In november dit jaar heeft Staatsbosbeheer in het Dwingelderveld een bijzondere ontdekking gedaan, namelijk een groeiplaats van de Dennenwolfsklauw. De Dennenwolfsklauw is een, 20 cm. hoge, zeldzame en ernstig bedreigde sporenplant.

Overgevoeligheid voor luchtverontreiniging zou een van de oorzaken van de sterke achteruitgang van deze soort in Nederland zijn. Van alle planten die tegenwoordig nog op de aarde groeien, hebben de Wolfsklauwen de langste geschiedenis. Ongeveer 400 miljoen jaar geleden ontstonden de eerste wolfsklauwachtige planten. Deze Oerwolfsklauwen konden uitgroeien tot echte bomen en vormden zelfs de allereerste bossen op onze aarde. Van die grote Wolfsklauwen uit oertijd is na 400 miljoen jaar evolutie nog maar een klein onopvallend plantje overgebleven.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.