abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Kerstcadeau
Uit onderzoek onder de leden van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat webshops dit jaar meer groei verwachten in de weken voor Kerstmis dan in de weken voor Sinterklaas. Onze stelling: Ik geef mijn geliefden een cadeau tijdens kerst.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Plus Artikelen
Staphorst - De grootste wapenhandel van Nederland, wellicht van Europa, ...
Frederiksoord - De wens van Henk van Triest is uitgekomen. De schrijver ...
Meppel - ‘Samenleven in een wijk houdt niet op bij respect hebben voor...
Meppel - In de voorbeschouwingen op het laatste concert in 2018, onder d...
Regio

Egbertje blaast 107 kaarsjes uit

Geplaatst op vrijdag 23 oktober 2009 10:43
  • © NDC mediagroep/ Gerrit Russchen

  • © NDC mediagroep/ Eelco Kuiken

  • © NDC mediagroep/ Eelco Kuiken

pinterestmail

Havelte - En weer is er een jaartje bijgekomen. Mevrouw Egbertje Leutscher- de Vries uit Havelte vierde gisteren haar 107e verjaardag. Familie, vrienden en medebewoners maakten er een mooie dag van. Ook burgemeester Tryntsje Slagman van de gemeente Westerveld kwam op bezoek bij de jarige.

De bejaarde dame, die sinds 2001 in zorgcentrum De Molenhof woont, genoot van alle aandacht. Net als vorig jaar had ze speciaal voor de gelegenheid een nieuwe jurk gekocht. De oudste vrouw van Drenthe wil ook graag de oudste van Nederland worden. Waarschijnlijk gaat dat wel lukken, want behalve haar doofheid mankeert haar eigenlijk weinig. Egbertje (Eibegien) geniet nog volop van het leven. Ze doet bijna altijd mee aan de activiteiten in het zorgcentrum en ook maakt ze nog dagelijks een ommetje. Een rollator heeft ze daar wel bij nodig, maar dat mag als je 107 jaar bent. Het geheim van haar hoge leeftijd? 'Elke ochtend een zachtgekookt eitje', zegt de jarige die altijd boerin is geweest in Wapserveen. Hard werken, niet zeuren en positief in het leven staan helpen ook mee om zo oud te worden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.