abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

Dwingeloo groenste dorp van Europa

Geplaatst op vrijdag 14 september 2012 23:13
  • © NDC mediagroep

pinterestmail

Venlo - Dwingeloo is vanavond op het Floriade-terrein in Venlo uitgeroepen tot 'Groenste dorp van Europa'. De Nederlande inzending voor de Europese Entente Florale en in 2011 al verkozen tot 'Groenste dorp van Nederland', werd met goud beloond.

Locoburgemeester Klaas Smidt en wethouder Roelof Martens namen de prijs met een grote glimlach in ontvangst, uit handen van juryvoorzitter Inka Truxova. In juli heeft een Europese jury een bezoek aan Dwingeloo gebracht en het dorp en de omgeving beoordeeld op onder andere: groenonderhoud, bomen- en bermenbeheer, openbaar groen, speelplaatsen, duurzaamheid, permanente beplanting en seizoensbeplanting. Tien Europese dorpen streden mee voor de eretitel. Wethouder Roelof Martens verklaarde zaterdagmorgen op het Radio 1 Journaal dat de jury onder de indruk was van het brinkdorp, omdat het te midden van een prachtig cultuurlandschap ligt. Hoe een bezoeker het dorp ook verlaat, hij komt in een prachtig agrarisch landschap, bij een landgoed of havezate of door een Nationaal Park. Martens verwacht dat met name de toeristische sector zal profiteren van de titel ‘groenste dorp’. Lees ook: Dwingeloo misschien groenste dorp van Europa, http://www.meppelercourant.nl/?n_id=257486

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.