abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Kerstcadeau
Uit onderzoek onder de leden van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat webshops dit jaar meer groei verwachten in de weken voor Kerstmis dan in de weken voor Sinterklaas. Onze stelling: Ik geef mijn geliefden een cadeau tijdens kerst.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Plus Artikelen
Staphorst - De grootste wapenhandel van Nederland, wellicht van Europa, ...
Frederiksoord - De wens van Henk van Triest is uitgekomen. De schrijver ...
Meppel - ‘Samenleven in een wijk houdt niet op bij respect hebben voor...
Meppel - In de voorbeschouwingen op het laatste concert in 2018, onder d...
Regio

Dubbele nominatie Geertjan Lassche

Geplaatst op donderdag 10 april 2008 16:34
  • Geertjan Lassche krijgt hoge Poolse onderscheidingen in 2006. Door zijn toedoen kregen Poolse veteranen eindelijk de erkenning die ze verdienen. © NDC mediagroep

pinterestmail

ROUVEEN - Journalist en documentairemaker Geertjan Lassche (31) uit Rouveen is twee keer genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel 2007. De Tegel is de belangrijkste journalistieke jaarprijs in Nederland.

Het betreft twee documentaires van Lassche en research-assistent Eliza Bergman (26). Het gaat om de Netwerk-uitzending ‘Adoptieschandaal India‘ over misstanden in de adoptiewereld, en de Netwerk-documentaire ‘Van leven ga je dood‘ over medisch-ethische conflicten op de intensive Care. De eindjury boog zich onder aanvoering van voorzitter Hans van Beers over de journalistieke producties en talenten die door de vier vakjury‘s zijn geselecteerd. De winnaars van De Tegel 2007 worden bekend gemaakt op dinsdagavond 20 mei tijdens het Feest voor de Journalistiek in Amsterdam. Geertjan Lassche (31) werd in 1998 tweede bij de RVU-radioprijs met een documentaire over de teloorgang van een boerendorp. Vanaf 2000 is hij werkzaam voor de EO als onderzoeksjournalist en documentairemaker. In 2004 had hij het laatste journalistieke tv-interview met prins Bernhard. In september 2004 onthulde hij de vergeten rol van de Poolse parachutisten in de Slag om Arnhem in de documentaire ‘God Bless Montgomery‘. Als gevolg hiervan werden op 31 mei 2006 in een ceremonie op het Binnenhof de Poolse veteranen alsnog geridderd door de koningin met de hoogste Nederlandse eretekens. Lassche werd voor deze documentaire meermalen onderscheiden met onder andere de hoogste Poolse staatsonderscheiding. In 2004 onthulde Lassche, ondanks het erewoord van Verdonk, dat toch vertrouwelijke asielinformatie in Congo terecht komt. Voor deze reportages won Geertjan Lassche de Gouden Tape, een prijs voor nieuw journalistiek talent. Sinds mei 2006 assisteert redactrice Eliza Bergman (26) Geertjan met research en productie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.