abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Isala wil in Meppel een nieuw ziekenhuis gaan bouwen. Het nieuwe ziekenh...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeenteraad heeft ingestemd met de stedebouwkundige randvoo...
Meppel - ‘Het is niet netjes dat je partijen opzadelt met financiële ...
Meppel - RTV Meppel krijgt 5.000 euro van de gemeente Meppel voor het ma...
Meppel - Met het huidige verbruik van energie en mogelijkheden tot opwek...
Regio

Prijs voor ‘Staphorst in tegenlicht‘

Geplaatst op donderdag 14 februari 2008 08:51
mail

ZWOLLE/ERMELO - In Ermelo zijn gisteren de winnaars bekend gemaakt van de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen. RTV Oost viel daarbij maar liefst twee keer in de prijzen. De in december uitgezonden documentaire ‘Staphorst in Tegenlicht‘ won een NL-Award in de categorie ‘bijzondere externe producties‘. In de categorie ‘radio varia‘ was er een NL-Award voor De Roze Golf, het wekelijkse Radio Oost programma dat zich richt op onderwerpen rond homoseksualiteit.

Over de documentaire Staphorst in tegenlicht zegt de jury: ‘Een unieke inkijk achter de schutting van een stukje traditioneel, zichzelf beschermend en afgeschermd Nederland. Een prachtige documentaire waarin vooral moeder Kok eruit springt en ontroert. Mooie scènes met moeder en zoon, verrassend als de zoon zijn politieke voorkeur openbaart. Beelden waarin niet wordt gesproken maar waarvan je onderlinge meningsverschillen van de gezichten kunt lezen. De documentaire biedt een interessant en helder inzicht in de relatie tussen politiek en kerk. Een film die je na afloop nog lang nablijft en stof tot discussie biedt. Heel knap van de makers dat ze zo in Staphorst zijn binnengedrongen‘. Het radioprogramma De Roze Golf is volgens het juryrapport ‘goed opgebouwd en met vakmanschap gemaakt‘. De jury oordeelt verder: ‘Een programma dat op een prettige en volwassen manier onderwerpen rondom homoseksualiteit behandelt. Het is informatief en geestig, een originele en tegelijkertijd logische aanvulling op het radioaanbod. Met het toekennen van de NL-Award aan een programma dat gemaakt wordt door professionals en vrijwilligers, geeft de jury een duidelijk signaal af.‘ De NL-Awards werden bekendgemaakt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers dat deze keer plaatsvindt in congrescentrum De Heerlickheijd van Ermelo. Meer informatie over de NL-Awards is te vinden op www.nl-award.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.