abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Intocht Sinterklaas
Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Eerst doet hij om 12.00 uur Zaanstad aan en dan gaat hij verder naar Meppel (13.00 uur) en Steenwijk (13.30 uur). Helaas zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Onze stelling: Ook tijdens regen gaan we de stad in om de Sint welkom te heten.
dossiers
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Haveltermade - Bewoners van de Heinsiusstraat vragen de gemeente opnieuw...
Wilhelminaoord – Het ziet er naar uit dat er volgend jaar twee nieuwe ...
Meppel - De kans is redelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad ove...
Meppel - Ouders, leerkrachten en leerlingen hebben in 2022 op de basissc...
Regio

Nieuw kerkorgel Gereformeerde kerk Vrijgemaakt

Geplaatst op maandag 29 oktober 2007 08:15
  • Het+nieuwe+orgel+in+gebruik © Boom+regionale+uitgevers%2F+Gerrit+Russchen

  • Het+nieuwe+orgel+in+gebruik © Boom+regionale+uitgevers%2F+Gerrit+Russchen

pinterestmail

ZUIDWOLDE – De Gereformeerde kerk Vrijgemaakt in Zuidwolde heeft dit weekend op feestelijke wijze het nieuwe kerkorgel in gebruik genomen. Zowel vrijdag als zaterdag werd het prachtige orgel bespeeld. Vrijdagavond was de belangstelling bij de overdracht van het orgel bijzonder groot. Dat kwam ook door de komst va de bekende organist Jaap Zwart uit Hattem. Zaterdag, tijdens de open dag, genoten opnieuw veel mensen van het nieuwe orgel.

De komst van het orgel naar Zuidwolde heeft heel wat voeten in aarde gehad. In 2005 werd het orgel aangekocht van de Hervormde gemeente van Bruchem. Hierna volgden een periode van 2,5 jaar waarin het orgel werd gereviseerd, aangepast en zelfs uitgebreid. Rini Wimmenhove, lid van de kerkelijke gemeente, zag kans deze geweldige klus, samen met enkele andere vrijwilligers, uit te voeren. Hierdoor was het voor de kerk mogelijk het orgel te kopen. ‘De kosten waren nu ongeveer veertigduizend euro en normaal zou dat vier keer zoveel geweest zijn. Dat was voor ons onbetaalbaar. Gelukkig kon het op deze wijze opgelost worden en hebben wij als gemeente een prachtig kerkorgel tot onze beschikking,’ aldus de commissie van beheer van de kerk. Dat het een prachtig orgel is, onderschrijft Piet Meijer uit Assen. Hij is zaterdagmiddag één van de bespelers van het nieuwe orgel. Meijer is vele tientallen jaren vaste organist geweest van de Hervormde kerk in Den Ham. ‘Ik vind het een schittereend orgel. Het is een intiem orgel. Ik bedoel daarmee te zeggen dat het bijna kamermuziek is wat er uitkomt. Niet overweldigend of scherp, maar vooral gevoelig. Bovendien is het mooi gebouwd. Dit fraaie orgel is een geweldige vooruitgang voor deze kerk en daarmee wil ik ze van harte gelukwensen. Ik heb met erg veel plezier op veel grote kerkorgels gespeeld, maar ook dit kerkorgel geeft me veel voldoening.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.