abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het doel om in 2040 een CO2-neutrale gemeente te zijn, blijft s...
Zuidwolde - Joop de Wolde zit in zijn winkel vol met microscopen. Hij le...
Staphorst - Grietje Akkerman in Staphorst zat voor de webcam en een stuk...
Meppel - Het zijn mooie tijden voor Alcides-spits Jermain Wobbes. Hij zi...
Regio

Zaak Willeke Dost naar cold-case team

Geplaatst op maandag 18 juni 2012 14:09
mail

Assen/Koekange - Het onderzoek inzake de verdwijning van Willeke Dost is afgesloten. In de laatste fase van het onderzoek richtten de onderzoekshandelingen zich op het natrekken van informatie. Hieruit zijn geen nieuwe aanknopingspunten naar voren gekomen.

Het onderzoek is nu afgerond en het dossier wordt overgedragen aan het cold-case team. De 15 jaar oude Willeke Dost uit Koekange verdween in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 januari in 1992. Sinds haar verdwijning 20 jaar geleden is er niets meer van haar vernomen. Aanleiding nieuw onderzoek De politie en het OM vonden het belangrijk nog éénmaal te kijken of er aanknopings-punten voor nader onderzoek te vinden waren in deze zaak. Dat was de reden dat in 2009 een nieuwe onderzoek is opgestart. Het vermoeden van een ernstig misdrijf in plaats van een vermissing voerde nu de boventoon. Er werd een aantal scenario's ontwikkeld met betrekking tot wat er met Willeke Dost gebeurd zou kunnen zijn. Vervolgens heeft het onderzoeksteam geprobeerd elk van deze scenario's te bewijzen of te ontkrachten. Daarbij is gebruik gemaakt van de al beschikbare informatie en er is nieuw onderzoek verricht. Ondanks alle inspanningen en verrichte onderzoekshandelingen van de politie en het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek geen duidelijkheid gegeven op de vraag: wat is er met Willeke gebeurd? Het OM betreurt dit ten zeerste.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers