abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietsstroken in binnenstad
Fietsersbond Steenwijkerland stelt voor om een fietsroute Steenwijk-Giethoorn te realiseren, die door de binnenstad van Steenwijk moet gaan.
Onze stelling is: Het is een goed idee om speciale fietsstroken in het centrum aan te leggen.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Kijk, daar heeft het gestaan.’ Jellie Panneman-Appelmelk w...
Meppel - Rendo-directeur Eddy Veenstra (55) ontmoette maandag minister E...
Staphorst - Clarien Cornelisse, voorzitter van de 800 leden tellende Nat...
Staphorst - Broekies waren het vijftig jaar geleden. Nu zijn ze ‘op le...
Regio

Motie VVD tegen topsalaris interim-directeur sociale dienst

Geplaatst op maandag 29 juni 2015 16:30
  • © d66 overijssel

pinterestmail

Steenwijk – De VVD-fractie van Steenwijkerland gaat dinsdag een motie indienen tegen het topsalaris van de interim-directeur Gerrit van Hofwegen van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Steenwijkerland/Westerveld en de NoordWestGroep.

Van Hofwegen heeft een salaris van € 125.000,- voor een half jaar. ‘Er bestaat al langere tijd maatschappelijke onrust over de hoogte van de inkomens van bestuurders in de (semi)publieke sector. Salarissen van bestuurders en medewerkers van door de gemeente gesubsidieerde instellingen hoger dan 100% van het ministersalaris (momenteel € 178.00,-) zijn onwenselijk’, aldus de VVD-fractie.''Juist in moeilijke economische tijden waarin de banen van hardwerkende Steenwijkerlanders onder druk staan, zijn onevenredig hoge inkomens aan de top van instellingen onverkoopbaar.'

‘Zorginstellingen en woningcorporaties zijn organisaties die feitelijk niets anders doen dan het uitgeven van belastinggeld aan een sociaal doel waarvoor een meerderheid van de samenleving heeft gekozen. Zij moeten zuinig omgaan met hun geld waarin een ‘bescheiden’ directiebeloning past. De gemeente kan echter niet rechtstreeks ingrijpen in arbeidsverhoudingen.’

De VVD-fractie vraagt het college van burgemeester en wethouders na te gaan in hoeverre de gemeente Steenwijkerland bij gesubsidieerde instellingen of opdrachtnemers kan afdwingen dat zij hun beloningen beperkt houden tot Wet Normering Topinkomens. Tevens vraagt de fractie aan het college om niet passende inkomens in voorkomende gevallen expliciet bespreekbaar te maken of ter discussie te stellen in de gemeenteraad.

Van Hofwegen volgt tijdelijk Leo Koopal op, die de opdracht voor verregaande samenwerking in mei terug gaf aan de gemeente. Hij heeft een contract tot december 2015. Daarnaast wordt nog een voormalige directeur van de sociale dienst nog doorbetaald sinds november 2013 tot september 2017 (99.000 euro per jaar).

 

Vorige week ging de raad schoorvoetend akkoord met de begroting van de IGSD/NoordWestGroep, ondanks ontbrekende cijfers. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers