abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietsstroken in binnenstad
Fietsersbond Steenwijkerland stelt voor om een fietsroute Steenwijk-Giethoorn te realiseren, die door de binnenstad van Steenwijk moet gaan.
Onze stelling is: Het is een goed idee om speciale fietsstroken in het centrum aan te leggen.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Kijk, daar heeft het gestaan.’ Jellie Panneman-Appelmelk w...
Meppel - Rendo-directeur Eddy Veenstra (55) ontmoette maandag minister E...
Staphorst - Clarien Cornelisse, voorzitter van de 800 leden tellende Nat...
Staphorst - Broekies waren het vijftig jaar geleden. Nu zijn ze ‘op le...
Regio

Gemeente trekt aan het kortste eind bij schikking met ex-directeur

Geplaatst op vrijdag 31 juli 2015 11:44
  • © NoordWestGroep

pinterestmail

Steenwijk - De affaire NoordWestgroep-Intergemeentelijke Sociale Dienst Steenwijkerland/Westerveld kost de gemeente Steenwijkerland zeker een miljoen euro.

Voormalig directeur Henk Nijmeijer wordt nog altijd doorbetaald. Recentelijk is in het geheim een schikking getroffen tussen advocaten van beide partijen. De gemeente heeft daar aan het kortste eind getrokken.

Extra bedrag van zeker zes ton

Gevolg: Steenwijkerland draait op voor alle kosten en moet Henk Nijmeijer nog tot en met 2017 doorbetalen. Met vakantie- en pensioenrechten erbij komt dat neer op een extra bedrag van zeker zes ton. De gemeente Westerveld wil hier niet aan meebetalen, omdat Steenwijkerland de nieuwe formule had bedacht. De insteek was een verregaande vorm van samenwerking te bereiken tussen NoordWestGroep en de Intergemeentelijke Sociale Dienst Steenwijkerland-Westerveld. Dit met als doel om met name om (overhead)kosten te beperken. Zoals bekend wist de nieuwe directeur-bestuurder Leo Koopal niet het ‘noodzakelijke draagvlak’  te creëren en lag hij overhoop met de managementteams van zowel NWG als IGSD. Gevolg: hij vertrok, zoals eerder Dianne Kortschot uit Arnhem ook al te licht bevonden. Ook hiermee is enkele tonnen extra gemoeid geweest, nog los van de externe rapportages  die zijn uitgevoerd.

Kwartiermaker

In 2012 werd  Kortschot als ‘kwartiermaker’ aangesteld. Zij kreeg als opdracht mee scenario’s in beeld te brengen om de samenwerking tussen NoordWestGroep en IGSD handen en voeten te geven.
De in de ogen van het college slecht functionerende directeur Henk Nijmeijer van IGSD werd in 2013 op non-actief gesteld. De nieuwe kwartiermaker was immers de beoogde nieuwe directeur van NWG/IGSD. Later werd mevrouw Kortschot niet geschikt bevonden voor de nieuwe functie, waarna per 1 november 2013 Leo Koopal uit Emmen werd benoemd. Inmiddels is voor een half jaar Gerrit van Hofwegen uit Nieuwleusen (tevens Statenlid voor D66 in Overijssel) benoemd tot interim-directeur om orde op zaken te stellen en de rust in de organisatie terug te brengen.’ Volgens een brief van B en W van Steenwijkerland gaat het daarbij om een kostenpost van € 120.000.-
Al met al lopen de extra kosten naar de miljoen euro om veranderingen door te voeren bij een organisatie, die zich inzet voor de ‘mensen met afstand tot de arbeidsmarkt’.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers