abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietsstroken in binnenstad
Fietsersbond Steenwijkerland stelt voor om een fietsroute Steenwijk-Giethoorn te realiseren, die door de binnenstad van Steenwijk moet gaan.
Onze stelling is: Het is een goed idee om speciale fietsstroken in het centrum aan te leggen.
Eens, er moeten speciale fietsstroken in de binnenstad komen.
40% 
Oneens, fietsen horen niet in de binnenstad.
59% 
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Kijk, daar heeft het gestaan.’ Jellie Panneman-Appelmelk w...
Meppel - Rendo-directeur Eddy Veenstra (55) ontmoette maandag minister E...
Staphorst - Clarien Cornelisse, voorzitter van de 800 leden tellende Nat...
Staphorst - Broekies waren het vijftig jaar geleden. Nu zijn ze ‘op le...
Regio

Grote zorgen over functioneren sociale dienst

Geplaatst op woensdag 9 december 2015 08:30
  • De Kringloopwinkel beklonk vorig jaar de samenwerking met de IGSD en de Business Club Steenwijkerland. © Wilko Aardema

  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk – Het plan van aanpak voor de IGSD/NWG roept steeds meer twijfels op.

Ondanks het feit dat leden van de ondernemingsraden van beide organisaties eensgezind pleitten voor snelle invoering van dit plan van aanpak, leidde het plan dinsdagavond tot veel discussie in de gemeenteraad.

De OR-leden benadrukten nog maar eens – net als wethouder Erik Dahmen enkele weken geleden tijdens de politieke markt - dat binnen de organisaties alle neuzen dezelfde kant op staan.

Uit een brandbrief die VVD-raadslid Bertine Kuperus van een anonieme groep medewerkers heeft ontvangen kwam echter een ander beeld naar voren:  ‘De Ondernemingsraad wordt volledig beïnvloed door het Management Team (MT) en het plan wordt zeker niet door alle medewerkers gesteund. 450 mensen uit profiel 4 laten uitstromen is niet realistisch.’ De medewerkers geven in de brief aan zich tijdens bijeenkomsten niet te durven uiten, uit angst hun baan te verliezen.

Rechtstreeks contact

De Kringloopwinkel ging zover dat zij een advertentie in deze krant zette om bijstandsgerechtigheden op te roepen rechtstreeks contact met de Kringloopwinkel op te nemen. ‘Het werk is er, alleen blijft het vanuit de IGSD angstig stil’, aldus Ineke de Jong van de Stichting Kringloopwinkels.

Zij stelde voor het werkdeel van de IGSD (niet het inkomensdeel) uit te besteden aan de Kringloopwinkel. ‘Het werkveld vraagt om mensen en uitvoeringsorganisatie IGSD kan niet leveren. Dat moet anders kunnen. ‘ Veel mensen hebben geen vertrouwen meer in overheidsorganisaties en IGSD in het bijzonder.'

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers