abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Regio

Grote zorgen over functioneren sociale dienst

Geplaatst op woensdag 9 december 2015 08:30
  • De Kringloopwinkel beklonk vorig jaar de samenwerking met de IGSD en de Business Club Steenwijkerland. © Wilko Aardema

  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk – Het plan van aanpak voor de IGSD/NWG roept steeds meer twijfels op.

Ondanks het feit dat leden van de ondernemingsraden van beide organisaties eensgezind pleitten voor snelle invoering van dit plan van aanpak, leidde het plan dinsdagavond tot veel discussie in de gemeenteraad.

De OR-leden benadrukten nog maar eens – net als wethouder Erik Dahmen enkele weken geleden tijdens de politieke markt - dat binnen de organisaties alle neuzen dezelfde kant op staan.

Uit een brandbrief die VVD-raadslid Bertine Kuperus van een anonieme groep medewerkers heeft ontvangen kwam echter een ander beeld naar voren:  ‘De Ondernemingsraad wordt volledig beïnvloed door het Management Team (MT) en het plan wordt zeker niet door alle medewerkers gesteund. 450 mensen uit profiel 4 laten uitstromen is niet realistisch.’ De medewerkers geven in de brief aan zich tijdens bijeenkomsten niet te durven uiten, uit angst hun baan te verliezen.

Rechtstreeks contact

De Kringloopwinkel ging zover dat zij een advertentie in deze krant zette om bijstandsgerechtigheden op te roepen rechtstreeks contact met de Kringloopwinkel op te nemen. ‘Het werk is er, alleen blijft het vanuit de IGSD angstig stil’, aldus Ineke de Jong van de Stichting Kringloopwinkels.

Zij stelde voor het werkdeel van de IGSD (niet het inkomensdeel) uit te besteden aan de Kringloopwinkel. ‘Het werkveld vraagt om mensen en uitvoeringsorganisatie IGSD kan niet leveren. Dat moet anders kunnen. ‘ Veel mensen hebben geen vertrouwen meer in overheidsorganisaties en IGSD in het bijzonder.'

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers