abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vertrouwen in coalitie
Het kabinet kan aan de slag. Na de langste formatie ooit wordt dit het meest groene kabinet in de parlementaire geschiedenis. Het regeerakkoord heeft de titel 'Vertrouwen in de toekomst' meegekregen. Onze stelling luidt: Ik heb vertrouwen in de nieuwe coalitie.
dossiers
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Plus Artikelen
Meppel - In de bovenzaal van Herberg het Plein genoten kinderen zondagmo...
Zuidwolde - Muziek is waar het bij Leonoor Colenbrander (38) en Hendrik ...
Staphorst – De nooit opgeloste moordpartijen van de Bende van Nijvel i...
Steenwijk – Het is veel meer dan een koor, de Christelijke Oratorium V...
Regio

Jan Talen: ‘Ik voer uit wat de gemeenteraad wil’

Geplaatst op zaterdag 29 december 2012 14:12
mail

Staphorst – Wethouder Jan Talen is het niet eens met raadsleden uit Staphorst dat hij aanstuurt op meer windmolens in de gemeente. Tijdens een laatste informerende raadsvergadering die over duurzame energie ging, werd naar de smaak van de lokale politiek te veel de nadruk gelegd op windenergie.

Naast de drie bestaande molens zijn er aanvragen voor meer turbines. De raad is tegen, de bevolking in meerderheid ook. Waarom wil hij ons bang te maken? Heeft hij de ondernemers, die plannen hebben voor de plaatsing van de turbines in de gemeente Staphorst, beloftes gedaan?’, vroeg fractievoorzitter van de PvdA in Staphorst, Jippe Hoekstra zich al af. ‘Ik voer uit wat de raad begin 2012 heeft gesteld: een duurzaamheidsnotitie met alle varianten. Deze notitie is vastgesteld en daarin is opgenomen een uitvoeringsprogramma, met een informatie-avond. Ook is specifiek in de notitie aangegeven dat er informatie wordt verstrekt aan raad en burgers’, zegt Talen in een reactie. ‘Ook het coalitieakkoord geeft aan dat we ons als gemeente gaan inzetten voor energieneutrale maatregelen. Daartoe wordt geïnventariseerd en op basis daarvan wordt een plan gemaakt. Dit in overeenstemming met het besluit van de raad, richtlijnen landelijke overheid en provinciale overheid.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.