abonneer nu
dossiers
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Plus Artikelen
Wilhelminaoord - Old Forward bestaat komende vrijdag exact 120 jaar.
Meppel - Broodfondsen schieten in Nederland als paddenstoelen uit de gro...
Willemsoord - Arjan Stroeve, kartrekker van de nominatie van de kolonie ...
Staphorst - De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag windmolens bouwen ...
Regio

Lionsclub schenkt bedrag aan Hospice Dalfsen

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 16:20
  • © Geert Bistervels

pinterestmail

Dalfsen - Drie leden van de Lionsclub, Josje Hana, José Dekker en Jan Rooijakkers, hebben de organisatie van de hospice uit Dalfsen een cheque van € 2750,- overhandigd.

Afgelopen najaar heeft de Lionsclub Ommen-Dalfsen weer een kerstkransen-actie gehouden, waarbij zeer veel kerstkransen gemaakt werden door firma Frijling in Dalfsen, die weer verkocht werden aan bedrijven en aan particulieren. Ook stonden de enthousiaste verkopers met hun verkoopstand op het Kerkplein in Dalfsen tijdens het Moonlightshoppen.

De vrijwilligers, de coördinatoren, het bestuur van het hospice en het bestuur van de vrienden waren uitermate verrast door de gift. Na uitleg van de werking en functie van de hospice, werd nog een kleine rondleiding verzorgd door het pand.

De Lionsclub is een serviceclub wereldwijd die onder andere staat voor het werven van fondsen voor goede doelen door het organiseren van acties. De helft van de winst van de actie werd geschonken aan het Vechtgenotenhuis in Ommen en de andere helft aan het Hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen.

Deze giften zijn erg belangrijk voor het blijven functioneren van het hospice. Met veel energie wordt geprobeerd de kosten zo laag mogelijk te houden. Vorig jaar is het pand aangekocht met behulp van een legaat en een lening. De exploitatie blijft iets waar veel geld voor nodig is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.