abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Darp - In de herfstvakantie worden in Drenthe verschillende activiteiten...
Blokzijl – Kijk, dat was nu een mooi stukje levende geschiedenis in Bl...
Fort - In de tuin aan de Meeuwenweg in Fort klatert het water van de vij...
Koekange - Het was in 2013 dat de ondernemers in Koekange de koppen bij ...
Regio

Lionsclub schenkt bedrag aan Hospice Dalfsen

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 16:20
  • © Geert Bistervels

pinterestmail

Dalfsen - Drie leden van de Lionsclub, Josje Hana, José Dekker en Jan Rooijakkers, hebben de organisatie van de hospice uit Dalfsen een cheque van € 2750,- overhandigd.

Afgelopen najaar heeft de Lionsclub Ommen-Dalfsen weer een kerstkransen-actie gehouden, waarbij zeer veel kerstkransen gemaakt werden door firma Frijling in Dalfsen, die weer verkocht werden aan bedrijven en aan particulieren. Ook stonden de enthousiaste verkopers met hun verkoopstand op het Kerkplein in Dalfsen tijdens het Moonlightshoppen.

De vrijwilligers, de coördinatoren, het bestuur van het hospice en het bestuur van de vrienden waren uitermate verrast door de gift. Na uitleg van de werking en functie van de hospice, werd nog een kleine rondleiding verzorgd door het pand.

De Lionsclub is een serviceclub wereldwijd die onder andere staat voor het werven van fondsen voor goede doelen door het organiseren van acties. De helft van de winst van de actie werd geschonken aan het Vechtgenotenhuis in Ommen en de andere helft aan het Hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen.

Deze giften zijn erg belangrijk voor het blijven functioneren van het hospice. Met veel energie wordt geprobeerd de kosten zo laag mogelijk te houden. Vorig jaar is het pand aangekocht met behulp van een legaat en een lening. De exploitatie blijft iets waar veel geld voor nodig is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.