abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

Pleegmoeder en -broer Willeke Dost worden niet vervolgd

Geplaatst op vrijdag 2 december 2011 10:18
  • © NDC mediagroep/ Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Koekange/Assen - Er is onvoldoende wettig en overtuigend bewijs om over te gaan tot vervolging van de pleegmoeder en de pleegbroer van Willeke Dost. Dit heeft het Openbaar Ministerie Assen vandaag bekendgemaakt.

De rechtbank Assen had bepaald dat nog dit jaar een vervolgingsbeslissing genomen moest worden. Het besluit van het OM houdt overigens niet in dat het onderzoek wordt stopgezet. Het onderzoek richt zich nu met name op het natrekken van informatie. Mochten er in het onderzoek nieuwe feiten en/of omstandigheden naar voren komen dan kan het Openbaar Ministerie de beslissing over vervolging herzien. Begin 2009 is een nieuw onderzoek gestart naar de verdwijning van Willeke Dost. In het lopende onderzoek heeft het team reeds op vijf plekken gegraven waaronder bij de boerderij van de pleegmoeder, in twee bosjes nabij de boerderij. Verder is er gegraven op een afvalterrein achter de boerderij (vierde locatie) in september 2010. Deze zoekacties passen in het scenario dat Willeke Dost in of rondom de boerderij begraven zou zijn. Tot slot is er nog gezocht op de begraafplaats in Koekange in 2011. Ook hier zijn geen sporen van Willeke aangetroffen. Willeke Dost verdween op 15 januari 1992 spoorloos.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers