abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het doel om in 2040 een CO2-neutrale gemeente te zijn, blijft s...
Zuidwolde - Joop de Wolde zit in zijn winkel vol met microscopen. Hij le...
Staphorst - Grietje Akkerman in Staphorst zat voor de webcam en een stuk...
Meppel - Het zijn mooie tijden voor Alcides-spits Jermain Wobbes. Hij zi...
Regio

Pleegmoeder en -broer Willeke Dost worden niet vervolgd

Geplaatst op vrijdag 2 december 2011 10:18
  • © NDC mediagroep/ Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Koekange/Assen - Er is onvoldoende wettig en overtuigend bewijs om over te gaan tot vervolging van de pleegmoeder en de pleegbroer van Willeke Dost. Dit heeft het Openbaar Ministerie Assen vandaag bekendgemaakt.

De rechtbank Assen had bepaald dat nog dit jaar een vervolgingsbeslissing genomen moest worden. Het besluit van het OM houdt overigens niet in dat het onderzoek wordt stopgezet. Het onderzoek richt zich nu met name op het natrekken van informatie. Mochten er in het onderzoek nieuwe feiten en/of omstandigheden naar voren komen dan kan het Openbaar Ministerie de beslissing over vervolging herzien. Begin 2009 is een nieuw onderzoek gestart naar de verdwijning van Willeke Dost. In het lopende onderzoek heeft het team reeds op vijf plekken gegraven waaronder bij de boerderij van de pleegmoeder, in twee bosjes nabij de boerderij. Verder is er gegraven op een afvalterrein achter de boerderij (vierde locatie) in september 2010. Deze zoekacties passen in het scenario dat Willeke Dost in of rondom de boerderij begraven zou zijn. Tot slot is er nog gezocht op de begraafplaats in Koekange in 2011. Ook hier zijn geen sporen van Willeke aangetroffen. Willeke Dost verdween op 15 januari 1992 spoorloos.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers