abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Kerstcadeau
Uit onderzoek onder de leden van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat webshops dit jaar meer groei verwachten in de weken voor Kerstmis dan in de weken voor Sinterklaas. Onze stelling: Ik geef mijn geliefden een cadeau tijdens kerst.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Plus Artikelen
Staphorst - De grootste wapenhandel van Nederland, wellicht van Europa, ...
Frederiksoord - De wens van Henk van Triest is uitgekomen. De schrijver ...
Meppel - ‘Samenleven in een wijk houdt niet op bij respect hebben voor...
Meppel - In de voorbeschouwingen op het laatste concert in 2018, onder d...
Regio

Geslaagde afsluiting project 'water' op OBS de Voorpoort

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 09:05
  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

pinterestmail

Vollenhove - Op OBS de Voorpoort vond vrijdag 9 maart de drukbezochte afsluiting plaats van het project “Water”.

Ruim 6 weken lang hebben de kinderen in de groepen 5 t/m 8 een onderzoeksvraag over “Water” uitgewerkt. Alle kinderen hebben aan hun ouders/opa’s/oma’s en andere belangstellenden gepresenteerd wat ze hebben onderzocht. De kinderen werkten in groepjes, die allemaal korte workshops en presentaties lieten zien,.

Alle presentaties hadden te maken hadden met hun onderzoeksvraag. Zo werd er gewerkt en geleerd over de opwarming van de aarde en het effect hiervan, er is gekeken naar het zuiveren van toiletwater, er werd onderzocht wat er wel of niet oplost in het toilet, er is gewerkt aan allerlei proefjes en nog veel meer. Er waren erg veel enthousiaste en betrokken bezoekers deze middag, die de kinderen veel gevraagd hebben over hun onderzoeken en de uitkomst hiervan.

Dit alles in het kader van onderzoekend leren, waar mee gewerkt wordt op OBS de Voorpoort. Onderzoekend leren stimuleert de nieuwsgierige houding bij kinderen. Kinderen gaan allen op hun eigen wijze aan het werk met onderzoeksvragen. Door het beantwoorden en presenteren van deze vragen, wordt er naast het ontdekken van nieuwe informatie, ook gewerkt aan de Daltonprincipes samenwerken, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.