abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Vollenhove - De gesprekken over een terugkeer waren al aan de gang, maar...
Vollenhove - Barend de Graaf en zijn vrouw willen graag zestien zonnepan...
Rouveen - Sprayen, borstelen, vlechten, scheren en veel trainen. Je zou ...
Meppel - Het Rozengala 2018 van Ronde Tafel 61 bracht zaterdagavond - vo...
...
Regio

Crowdfunding platform BuurtAED moet voor meer AED's in Drenthe zorgen

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 11:04
  • © Magda Dullemond

mail

Regio – Om meer AED’s beschikbaar te hebben in Nederland, start dinsdag het platform BuurtAED.nl van Philips en de Hartstichting. Op dit moment zijn er nog te weinig openbaar toegankelijke en geregistreerde AED’s in het land.

Dat belemmert snelle hulp bij een hartstilstand. Met meer AED’s in de buurt wordt de overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis aanzienlijk vergroot. De actie maakt het voor buurtbewoners mogelijk om gezamenlijk geld in te zamelen voor een AED en zo hun buurt hartveiliger te maken.

Meer AED’s dragen bij om van heel Nederland een zesminutenzone te maken, zodat mensen met een hartstilstand buiten het ziekenhuis in heel Nederland binnen zes minuten kunnen worden gereanimeerd.

Iedere buurt een eigen, toegankelijke AED

Om overal in Nederland op tijd te kunnen reanimeren zijn ongeveer 30.000 AED’s nodig. Op dit moment zijn er slechts ca. 12.000 AED’s aangemeld bij het landelijke oproepsysteem HartslagNU, terwijl er naar schatting 100.000 AED’s verspreid door Nederland hangen. Probleem met deze AED’s is dat het onbekend is waar ze hangen en wie ze beheert. Bovendien hangen lang niet alle AED’s op plekken die 24/7 bereikbaar zijn voor publiek. Dat betekent dat ze niet altijd door burgerhulpverleners op het moment dat het er écht om gaat bereikbaar zijn en ingezet kunnen worden. Philips en de Hartstichting roepen buurtgenoten op om samen een AED aan te schaffen. En deze buiten op een centrale plek te hangen en te registreren om hun buurt veiliger te maken. Ze bieden daarvoor vanaf vandaag het platform BuurtAED.nl.

Zesminutenzone

Jaarlijks worden ruim 15.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Hartstilstanden vinden vaak plaats bij mensen thuis, in woonwijken. Reanimatie en de inzet van een AED binnen zes minuten vergroot de kans op overleving. De Hartstichting maakt zich al jaren ‘hart’ om van Nederland een zesminutenzone te maken: een zone waarin slachtoffers van een hartstilstand binnen de cruciale zes minuten worden gereanimeerd en een AED wordt ingezet, zodat méér mensen overleven. Daarom bouwt de Hartstichting samen met ruim 450 partners aan een duurzaam netwerk van burgerhulpverleners en AED's. In Nederland zijn inmiddels voldoende burgerhulpverleners aangemeld bij het landelijk oproepsysteem HartslagNU. Jaarlijks kunnen zo 2.500 levens worden gered.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (4) Plaats een reactiereacties
profielfoto
13 Mar 2018 12:05
JP de Vin
Jan de Vin

Een aantal jaren terug zijn in Noordbarge een aantal AED's aangeschaft. De mensen gingen op curcus en kregen de AED thuis. Voor kastjes aan de muur om ze buiten op te hangen was zogenaamd geen geld omdat dit door Plaatselijk Belang voor andere zaken was uitgegeven. Ze kwamen in de meter kast te liggen, en volgens mij liggen ze er nog
en zijn de AED's nooit in gerbruik genomen. Navraag bij Plaatselijk Belang leverde het volgende antwoord op '' je kunt beter direct 112 bellen ''. Er is totaal geen controle op het EOP geld wat deze zogenaamde belangen organisaties krijgen en dan is dit het resultaat. Dure AED's voor rommel in de meterkast.
profielfoto
13 Mar 2018 14:47
G Booij
Heb in 2017 bij Gemeente Hoogeveen een aanvraag ingediend om een buitenkast ter beschikking te stellen opdat één van de in mijn bezit zijnde AED's ook 24/7 ter beschikking van mijn buurtgenoten gesteld zou worden en niet uitsluitend bij mijn aanwezigheid thuis. Dat verzoek werd afgewezen. Het welzijn van haar burgers geniet bij Gemeente Hoogeveen kennelijk geen prioriteit. Probeer op internet maar te zoeken naar een locatie in Hoogeveen en u zal schrikken van het negatieve resultaat.
profielfoto
6 Mei 2018 11:18
Geert Kollen
Wij van Stichting AED Nederland willen alle AED's wel weer gebruiksklaar maken van de AED'S . Als u de AED's bij ons in onderhoud brengt dan zorgen wij overal voor zonder dat daar voor u onkosten aan verbonden zijn. Tevens zorgen wij ervoor dat er naar gebruik van de AED bij een reanimatie deze weer binnen een paar uur gebruiksklaar wordt gemaakt en dat 24/7. Tevens keuren wij de AED's ook elk jaar.

HEEFT U EEN AED EN U WILT HEM WEER UIT DE KAST HALEN OF BIJ ONS GRATIS AANMELDEN DAT KAN ALLEMAAL.

BEL MET STICHTING AED NEDERLAND OP 06-11841275 en wij zorgen overal voor BEL NU want elke AED die wij weer gereed maken red weer een mensenleven
profielfoto
6 Mei 2018 11:23
Geert Kollen
Ook de mensen in Noordbarge wij komen graag u kant op om alles te regelen . Elke stad of dorp bent u particulier of heeft u een bedrijf of een sportvereniging waar ook in Drenthe dat maakt niets uit wij werken door heel Nederland.

Bel 06-11841275 bellen is sneller

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...