abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Isala wil in Meppel een nieuw ziekenhuis gaan bouwen. Het nieuwe ziekenh...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeenteraad heeft ingestemd met de stedebouwkundige randvoo...
Meppel - ‘Het is niet netjes dat je partijen opzadelt met financiële ...
Meppel - RTV Meppel krijgt 5.000 euro van de gemeente Meppel voor het ma...
Meppel - Met het huidige verbruik van energie en mogelijkheden tot opwek...
Regio

Actiegroepen tegen laagvliegroutes bundelen hun krachten

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 21:24
  • Demonstratie tegen uitbreiding Lelystad Airport (archieffoto). © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Regio - De lokale en regionale organisaties die strijden tegen de lage aanvliegroutes van Lelystad Airport zijn een samenwerkingsverband aangegaan om zo de krachten te bundelen: De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL).

De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) , geworteld in Drenthe, Friesland, Gelderland, Overijssel en Noord-Holland slaan met toenemende verbazing de ontwikkelingen rond Lelystad Airport gade. Ze vinden zich nu in hun gezamenlijke strijd: de lage vliegroutes over bewoonde gebieden moeten van tafel. 

SATL pleit er voor om het hele Nederlandse luchtruim volledig opnieuw in te delen, voordat Lelystad Airport open mag. Deze herindeling zal de noodzaak tot laag vliegen moeten wegnemen. 

Bij het ontwikkelen van nieuwe vliegroutes moeten volgens de actiegroepen dorpen, steden en kwetsbare recreatie- en natuurgebieden worden ontzien. 

Samenwerking

SATL bestaat uit: Drenthe blijft stil; Elburg Vlieg Wijzer; Hoog over Ede; HoogOverHattem; Hoog over Wezep; Hoog over Zwolle;  Laagvliegroutes nee; Oener Belang; Progressief West-Friesland: Stop laagvliegroutes in West-Friesland; Red de Veluwe; Stichting HoogOverijssel; Stichting Red de Veluwe; Vereniging Dorpsbelangen Wilsum; Wijkstichting Stadshagen Totaal; Wijkvereniging Berkum.

De groepen blijven zelfstandig opereren, maar gaan in gezamenlijk verband aanvullende activiteiten ontplooien die moeten leiden tot het ultieme doel: geen lage vliegroutes voor Lelystad Airport.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.