abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - De allereerste bomen van het eerste Drentse Tiny Forest zijn va...
Meppel - Er staat er weer een grote kerstboom in de binnenstad van Meppe...
Staphorst - Evert Bloemert uit Staphorst is vanavond te zien in het tv-p...
Havelterberg – Ineens staat het voortbestaan van de club op wankele sc...
Regio

100-jarige Geertruida Hoeve speelt nog graag een potje rummikub

Geplaatst op Monday 16 April 2018 12:10
  • © Wilbert Bijzitter

  • © Wilbert Bijzitter

  • © Wilbert Bijzitter

  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Vollenhove - Geertruida Hoeve-van den Berg vierde zondag 15 april haar 100e verjaardag. Burgemeester Rob Bats kwam haar maandagmorgen feliciteren in Zorggroep Nieuw Clarenberg in Vollenhove.

Mevrouw Hoeve is op 15 april 1918 geboren in De Velde, achter Zwartsluis. Zij was de derde in het gezin dat totaal uit 16 kinderen bestond. Ze ging als kind naar de lagere school in Zwartsluis, iets waar . ze nog leuke verhalen over kan vertellen.

Opgegroeid in Wanneperveen

Ze is opgegroeid in Wanneperveen, waar zij meewerkte in het gezin van haar oom, en waar ze aan heel veel dingen mee deed, zoals de meisjesvereniging, catechisatie en later de hervormde vrouwenvereniging. Ook maakte ze veel vriendinnen.

Genieten van af en toe een dagje weg

Met haar man samen kreeg zij 3 zoons. In 1955 nam haar man het bedrijf van zijn vader over en verhuisde het gezin naar de boerderij. Vanaf dat moment hielp zij ook volop mee op het boerenbedrijf met koeien en varkens.

Toch was er af en toe tijd voor even een dagje weg. Zij kon daar heel erg van genieten. Ook later toen de boerderij was verkocht mocht ze graag een paar dagen weg. Ze maakten samen bootreizen en busreizen en daar genoot ze volop van.

Op familiebezoek in Canada

Ze is zelfs een paar weken naar Canada geweest om haar familie en haar schoonfamilie te bezoeken en maakte zij samen met haar broer en schoonzus nog een rondreis met een camper. Dat vond ze prachtig. Ze hield ook erg van zingen en is jaren lid geweest van het christelijk gemengd koor Com nu met Sangh. Nog steeds mag ze graag naar zang en vooral koorzang luisteren.

Geloof

Toen in 1988 haar man overleed, moest ze alleen verder. Door haar sterke geloof heeft zich goed door deze periode heeft heen gewerkt. In 2003 overleed haar middelste zoon. Dat was voor haar een heel zware periode, maar juist haar geloof hield haar op de been. Geertruida is een sterke vrouw die heel veel heeft meegemaakt, maar altijd bleef ze positief en vooral erg nuchter en relativerend.

Rummikub

Ze mag heel graag een potje Rummikub spelen en is daar best goed in. Ze hield altijd van spelletjes doen.Toen ze begin november viel en haar heup brak moest ze naar het ziekenhuis en daarna naar de revalidatie. Hier heeft ze langer verbleven dan gebruikelijk, toen bleek dat haar gezondheid aardig achteruit ging en ze vrij veel verzorging nodig had. Ze heeft in Nieuw Clarenberg een goed onderkomen voor haar gevonden, waar ze haar 100ste verjaardag heeft gevierd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.