abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Wolvega – Een 26-jarige man uit Wolvega is voor het veroorzaken van ee...
Giethoorn - Met een meer uitgebreid assortiment, leuke acties en een gro...
Meppel - ‘Betekent een gasloze wijk goedkoper wonen?, ‘Zitten jullie...
De Wijk - Met Nico Dijkshoorn en Karsten Kroon haalde de organisatie van...
...
Regio

Treant offert kraamzorg Bethesda

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 18:13
  • © Pixabay

mail

Hoogeveen - Het Scheper ziekenhuis wordt de locatie waar Treant vanaf dit najaar alle klinische verloskundige en klinisch kindergeneeskunde zorg concentreert. De kraamzorg in Bethesda en Refaja wordt hiermee groteendeels geofferd.

Patiënten kunnen nog wel terecht op locaties Refaja (Stadskanaal) en Bethesda (Hoogeveen) voor poliklinische zorg, dagbehandelingen en voor- en nazorg op de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde.

Treant ziet zich genoodzaakt tot concentratie van zorg door een structureel tekort aan kinderartsen. ‘Het bieden van klinische verloskundige en kindergeneeskundige zorg betekent dat er 24/7 een kinderarts op locatie moet zijn. Er zijn momenteel te weinig kinderartsen om de benodigde diensten op een verantwoorde manier voor langere tijd op meerdere locaties te kunnen draaien’, schrijft Treant in de persverklaring.

Buikpijn

‘Het sluiten van afdelingen is het laatste dat je als bestuurder wil. We ervaren dit als een aderlating van ons zorgaanbod voor de regio. Het is een besluit dat we met buikpijn hebben moeten nemen’, aldus bestuursvoorzitter Carla van de Wiel. ‘Maar artsen die we niet hebben, kunnen we ook niet inzetten. Dit is de enige manier om kwalitatief goede zorg te kunnen blijven leveren. Onze patiënten moeten kunnen vertrouwen op fitte artsen. Nog erger dan het sluiten van afdelingen is het lopen van onverantwoorde risico’s.’

De keuze is op Emmen gevallen omdat daar de capaciteit het grootst is en deze locatie volgens Treant meer faciliteiten heeft. ‘Bovendien zijn de gevolgen voor de reistijd van patiënten het kleinst als we de zorg concentreren in Emmen. , aldus Van de Wiel.

Voorgenomen besluit

Het besluit is een zogeheten ‘voorgenomen’ besluit. Dit betekent dat het nog wordt voorgelegd aan de ondernemingsraad, cliëntenraad en raad van toezicht. Een definitief besluit volgt naar verwachting deze zomer. Vervolgens wordt gekeken hoe het kan worden ingevoerd. De personele gevolgen worden nog in kaart gebracht.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
16 Mei 2018 15:09
Stephen Williams
HEB JE EEN LENING NODIG?
HOU UW FINANCIËLE LAST NIET VOOR UWZELF CONTACT MET ONS OP ALLE SOORTEN LENINGEN VOOR EEN LAGER BELANG VAN 2% (stephenswillsloan@gmail.com)

Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Ons belangrijkste doel is om u te helpen de service te krijgen die u verdient, ons leningprogramma is het snelst. We verstrekken leningen in elke valuta naar keuze {Us Dollar, pounds, Euro, Dinar, etc} en een looptijd van 1 tot 30 jaar om de lening terug te betalen (veilig en onbeveiligd).

Heb je een lening nodig en heb je een lage credit score, Heb je het moeilijk om leningen te krijgen?
van lokale banken en andere financiële instellingen? oplossing voor uw financiële probleem is STEPHEN WILLIAMS LENGT FIRM. De algemene voorwaarden zijn zeer redelijk en attent.

We bieden een breed scala aan financiële diensten, waaronder: Kerstleningen, Zakelijke leningen, Schuldconsolidatieleningen, Persoonlijke leningen, Autoleningen, Hotelleningen, Studieleningen, Home Refinancing-leningen met een lage rente van 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en bedrijfsorganen.

Geïnteresseerde kandidaten moeten contact met ons opnemen via e-mail: stephenswillsloan@gmail.com. Toepassen en vrij zijn van financiële slavernij.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...