abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Darp - In de herfstvakantie worden in Drenthe verschillende activiteiten...
Blokzijl – Kijk, dat was nu een mooi stukje levende geschiedenis in Bl...
Fort - In de tuin aan de Meeuwenweg in Fort klatert het water van de vij...
Koekange - Het was in 2013 dat de ondernemers in Koekange de koppen bij ...
Regio

Politiek verbolgen over keuze Treant om kraamafdeling Bethesda te sluiten

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 18:46
Laatste wijziging: 16 mei 2018 09:07
  • De Bethesda-locatie in Hoogeveen van Treant Zorggroep. © Treant Zorggroep

pinterestmail

Hoogeveen - Politieke partijen reageren teleurgesteld op het besluit van het bestuur van Treant om de acute verloskunde en kindergeneeskunde afdeling in Hoogeveen en Stadskanaal te sluiten en over te brengen naar Emmen.

Volgens GB Hoogeveen is het slechtst denkbare scenario voor Hoogeveen waarheid wordt. De partij deelt de ernstige zorg van de inwoners en beroepsgroepen, waaronder de verloskundigen. 'Daarbij, Hoogeveen wordt ernstig gedupeerd door de problematiek die in Emmen is ontstaan. Dit voelt niet goed', schrijft GB in een reactie. 

De fractie gaat zich beraden over de te ondernemen stappen in het besef dat de invloed op de bedrijfsvoering van Treant net als bij elk ander bedrijf alleen een moreel appél kan zijn.

Demonstratie

De SP gaat alvast een stapje verder. Komende zaterdag om 12.00 uur organiseren zij een lawaaidemonstratie bij Bethesda als protest tegen het streven van het bestuur de kraamafdeling te sluiten.

De voorbereidingen zijn net gestart en de SP is momenteel bezig ook andere organisaties te vragen mee te werken aan het protest.

Onacceptabel

Ook de fractie van het CDA in Hoogeveen is zwaar teleurgesteld over dit besluit en vindt het sluiten van deze afdelingen in Hoogeveen volstrekt onacceptabel. 'Het weghalen van deze afdelingen uit Hoogeveen is zeer schadelijk voor ons ziekenhuis maar vooral voor de zorg voor moeders en kinderen in heel Zuidwest Drenthe. Vijf jaar geleden is immers ook al de afdeling verloskunde van het Meppelse Diaconessenhuis ondanks protest verplaatst van Zuidwest Drenthe naar Zwolle', meldt de partij.

Begin deze week luidden de Hoogeveense verloskundigen al de noodklok en kondigde het CDA Hoogeveen aan mondelinge vragen in de gemeenteraadsvergadering van 17 mei te stellen.

Zeer bezorgd

De ChristenUnie Hoogeveen heeft gisteravond vragen gestuurd aan de voorzitter van de raad van Bestuur van Treant, mevrouw Carla van der Wiel. De fractie is zeer bezorgd over het aangekondigde besluit. En vraagt om heroverweging van dit besluit, mede door de grote gevolgen voor de zorg aan kinderen in Hoogeveen en de consequenties voor de werkgelegenheid en positie van Bethesda. Naast de vragen aan Treant is  de ChristenUnie met het college van Hoogeveen, van mening dat dit besluit onacceptabel is.

Wim Warrink: “Met het centreren van de kindergeneeskunde en verloskundige zorg in Emmen haalt Treant de ziel uit ziekenhuis Bethesda”.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.