abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
School Nieuwveense Landen
Volgende week stemt de gemeenteraad over onderwijs in de Nieuwveense Landen. Het gaat om een tijdelijke voorziening, voor vijf jaar. Voorstanders vinden, onder andere, dat de kinderen veilig naar een school in eigen wijk moeten kunnen. Tegenstanders maken zich vooral zorgen over de leerlingenkrimp in Meppel en de gevolgen daarvan voor de andere scholen. Wat vind jij? Wel of geen school in de Nieuwveense Landen?
dossiers
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Nieuwleusen - Wilco Beldman is dit weekend kampioen van Nieuwleusen gewo...
Meppel - Tot ver in de avond stroomden de live-locaties steeds weer vol ...
Drenthe - Boswachter Aaldrik Pot is net terug van een monitoringscursus ...
Meppel - De nachttemperatuur tikte net de 0 graden niet aan. Voor ouders...
Regio

Patholoog: Sharleyne leefde nog tijdens haar val

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 11:28
Laatste wijziging: 13 juni 2018 16:37
  • © Eigen foto

pinterestmail

Hoogeveen / Assen - Het proces tegen de moeder van Sharleyne is woensdagochtend begonnen. De rechtszaak begint met een verhoor van de moeder. Het is de eerste keer dat ze spreekt.

'Mensen zetten je weg als moordenaar van je eigen kind. Van je eigen kind. Dat mensen dat überhaupt denken', citeert Telegraaf-verslaggever Sophie Kluivers de moeder op Twitter. 'Men denkt dat ik overal een antwoord op heb. Maar dat heb ik niet. Ik weet het niet meer.'

Moeder werd wakker van de tocht

De rechtzaak begon erg emotioneel. De moeder schrok van de hoeveelheid microfoons die in de zaal aanwezig waren en maakte daar hevig bezwaar tegen. Nog een korte schorsing kalmeerde ze.

Volgens de moeder werd ze in de bewuste nacht wakker van de tocht. Het raam in de kamer van Sharleyne stond open, maar het meisje was er niet meer. De moeder liep de balustrade op en zag haar dochter vervolgens op de grond liggen. Vanaf dat moment kan ze zich niks meer herinneren. De rechter vraagt waarom ze met een biertje in de handen naar haar auto liep. 'Een gekke gang van zaken', noemt de rechter dit. De moeder van Sharleyne kan zich dit niet meer herinneren.

Uit onderzoek blijkt dat de moeder ten tijde van de val van Sharleyne een alcoholpromillage van 2,2 procent moet hebben gehad. Volgens de moeder had ze die avond alleen gedronken.

Sharleyne en moeder hadden ruzie

De avond voor de dood van Sharleyne had haar moeder met meerdere mensen gebeld over de vraag of ze moest meewerken met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het stond haar niet aan hoe jeugdzorg met Sharleyne omging. De rechter vraagt ook naar een ruzie die er die avond tussen de moeder en Sharleyne is geweest en het briefje met daarop 'Ik haat je' van het meisje. De moeder herkent dit niet. 'Haat was niet een woord dat Sharleyne gebruikte', verklaart ze.

Woensdagmiddag komen forensisch pathologen aan het woord. De moeder is hierbij niet aanwezig. Ze vindt dit te pijnlijk. Het OM wil dat ze er wel bij is. Uiteindelijk hoeft de moeder er niet bij te zijn van de rechtbank.

Pathologen verschillen van mening  

De drie pathologen die 's middags aan het woord komen, verschillen flink van elkaar van mening over de oorzaak van de verwondingen aan de hals van Sharleyne. Een deskundige zegt dat dit komt door een wurgpoging voordat het meisje van De Arend viel. Een andere deskundige vertelt in de rechtbank dat niet kan worden uitgesloten dat de halsverwondingen zijn veroorzaakt door medisch handelen na de val. Volgens haar leefde Sharleyne nog tijdens de val.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.