abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Vollenhove - De gesprekken over een terugkeer waren al aan de gang, maar...
Vollenhove - Barend de Graaf en zijn vrouw willen graag zestien zonnepan...
Rouveen - Sprayen, borstelen, vlechten, scheren en veel trainen. Je zou ...
Meppel - Het Rozengala 2018 van Ronde Tafel 61 bracht zaterdagavond - vo...
...
Regio

Zonnig en warm zomerweer houdt voorlopig aan

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 07:17
  • © Pixabay.com

mail

​Regio - Vanaf vandaag is het voorlopig weer droog en regelmatig zonnig met op veel plaatsen zomerse temperaturen. Ideaal voor de festivals die dit weekend op het programma staan. Wel kan het bijvoorbeeld op het terrein van de Zwarte Cross heel stoffig zijn. Dit meldt Weeronline.nl.

Het is afgelopen tijd namelijk bijzonder droog geweest. Ook volgende week lijkt het prima zomerweer te blijven en dat is goed nieuws voor iedereen die vakantie heeft in eigen land.

Na twee wat meer bewolkte dagen met plaatselijk een beetje regen gaat de zomer vandaag verder waar hij was gebleven. Het weerbeeld bestaat vandaag en morgen uit een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. Door een noordwestenwind zijn er flinke temperatuurverschillen. Het wordt maximaal 20 graden vlak aan zee, 22-25 graden in de Randstad en 26-28 graden in het zuiden en oosten. 
 
In het weekend is het heerlijk weer om de fiets te pakken of een festival te bezoeken. Flinke zonnige perioden en stapelwolken wisselen elkaar af. In het noorden en noordoosten kunnen enkele wolkenvelden vanaf de Noordzee binnentrekken. Zaterdag waait er een zwakke noordenwind en zondag wordt de wind (noord)oost.
 
De temperatuur stijgt zaterdag naar 22 graden op de stranden, 23 graden in het noorden en 25-27 graden in het midden, oosten en zuiden. Zondag wordt het met 24-29 graden nog een stuk warmer. Op de stranden koelt het in de loop van de middag, door zeewind, af naar een graad of 20.

Zon, 26-29 graden en stof op de festivalterreinen

Op de Zwarte Cross, in Lichtenvoorde (Achterhoek) wordt het dit weekend 26-28 graden. Ook op het festivalterrein van Ultrasonic, bij Maarssen (Utrecht) wordt het zaterdag 26 graden. Bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen kan het zondag zelfs 29 graden worden. De zon kan vooral tijdens de eerste helft van de middag schijnen met zonkracht 7 en daardoor kan je snel verbranden. Door het droge weer van afgelopen maanden hoef je geen modder op het festivalterrein te verwachten. Sterker nog: zeker bij de Zwarte Cross zal het waarschijnlijk heel stoffig zijn!

Vakantievierders in eigen land profiteren van zomers weer

Na het weekend blijft het volop zomer met flink wat zon. In de loop van de week krijgen we te maken met wat meer bewolking en lokaal ontstaat een bui, maar echt nat wordt het niet. Het blijft daarbij opvallend warm met maxima van 23 graden aan zee en 25-28 in het binnenland. In het zuidoosten zou het zelfs een keer 30 graden kunnen worden. Wandelaars van de Vierdaagse kunnen zich opmaken voor warm wandelweer en voor zomerweer hoef je dus niet per se naar het buitenland.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...