abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
School Nieuwveense Landen
Volgende week stemt de gemeenteraad over onderwijs in de Nieuwveense Landen. Het gaat om een tijdelijke voorziening, voor vijf jaar. Voorstanders vinden, onder andere, dat de kinderen veilig naar een school in eigen wijk moeten kunnen. Tegenstanders maken zich vooral zorgen over de leerlingenkrimp in Meppel en de gevolgen daarvan voor de andere scholen. Wat vind jij? Wel of geen school in de Nieuwveense Landen?
dossiers
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Nieuwleusen - Wilco Beldman is dit weekend kampioen van Nieuwleusen gewo...
Meppel - Tot ver in de avond stroomden de live-locaties steeds weer vol ...
Drenthe - Boswachter Aaldrik Pot is net terug van een monitoringscursus ...
Meppel - De nachttemperatuur tikte net de 0 graden niet aan. Voor ouders...
Regio

Zonnewiede is na renovatie klaar voor toekomst

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 08:59
  • De onthulling van het nieuwe naambord. © Eigen foto

pinterestmail

Giethoorn - Na een grondige renovatie is zorgcomplex in Giethoorn weer helemaal bij de tijd. Woensdag was de feestelijke heropening. Onder grote belangstelling van genodigden, bewoners, buren, medewerkers en leveranciers onthulden Marry Gorter (voorzitter cliëntenraad Zonnewiede), Frank Kodden (bestuurder ZONL) en Marcel Timmerman (bestuurder Wetland Wonen) het nieuwe naambord.

In september vorig jaar startte Wetland Wonen met de vernieuwingen. Voor de kerst waren de meeste werkzaamheden aan en in het gebouw afgerond. Het gebouw is aan de buitenzijde opgeknapt met ruime balkons, nieuwe terrassen en nieuwe zonwering. De gangen zijn voorzien van een nieuwe vloer, nieuwe verlichting en frisse wanden. In de appartementen zijn nieuwe keukens geplaatst. De opknapbeurt van de tuin nadert ook zijn voltooiing. Tot slot is er een voldoende aantal plaatsen en oplaadmogelijkheid gecreëerd voor scootmobielen.

Daarmee is Zonnewiede een woonvoorziening voor Giethoorn dat de toekomst voor vele jaren aan kan. In het complex zijn onder andere 35 aanleunwoningen die verhuurd worden door Wetland Wonen. Hebben mensen meer zorg nodig dan zijn er 23 verzorg-appartementen met eigen voordeur waar zorg verleend wordt. Deze zijn bedoeld voor kortdurend verblijf en ingericht voor mensen die tijdelijk niet naar huis kunnen, door bijvoorbeeld een operatie of waarbij tijdelijk observatie nodig is.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt in het complex zorg aan. Voor alle bewoners worden dagactiviteiten georganiseerd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.