abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vakantie
De kans is vrij groot dat volgende week flink zonnig verloopt. Daarbij komen de maxima mogelijk zelfs hoger uit dan deze week. Onze stelling: Vanwege het mooie weer blijven wij dit jaar tijdens de vakantie in Nederland.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In Meppel breidt de wijk Berggierslanden zich in rap tempo uit. In dit d...
Omwonenden van percelen met bloembollen in Drenthe en met name in de gem...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Plus Artikelen
Nieuwleusen - Voor de open imkerijdag van de bijenhouders Nieuwleusen en...
Staphorst - Grandioos weer, 33 heteluchtballonnen, tweehonderd passagier...
Zuidwolde - Kar Ga Door loopt zo langzamerhand tegen de grenzen aan wat ...
Nijeveen - Louise Groen wil volgende week met een sponsoractie - tijdens...
Regio

Zonnewiede is na renovatie klaar voor toekomst

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 08:59
  • De onthulling van het nieuwe naambord. © Eigen foto

pinterestmail

Giethoorn - Na een grondige renovatie is zorgcomplex in Giethoorn weer helemaal bij de tijd. Woensdag was de feestelijke heropening. Onder grote belangstelling van genodigden, bewoners, buren, medewerkers en leveranciers onthulden Marry Gorter (voorzitter cliëntenraad Zonnewiede), Frank Kodden (bestuurder ZONL) en Marcel Timmerman (bestuurder Wetland Wonen) het nieuwe naambord.

In september vorig jaar startte Wetland Wonen met de vernieuwingen. Voor de kerst waren de meeste werkzaamheden aan en in het gebouw afgerond. Het gebouw is aan de buitenzijde opgeknapt met ruime balkons, nieuwe terrassen en nieuwe zonwering. De gangen zijn voorzien van een nieuwe vloer, nieuwe verlichting en frisse wanden. In de appartementen zijn nieuwe keukens geplaatst. De opknapbeurt van de tuin nadert ook zijn voltooiing. Tot slot is er een voldoende aantal plaatsen en oplaadmogelijkheid gecreëerd voor scootmobielen.

Daarmee is Zonnewiede een woonvoorziening voor Giethoorn dat de toekomst voor vele jaren aan kan. In het complex zijn onder andere 35 aanleunwoningen die verhuurd worden door Wetland Wonen. Hebben mensen meer zorg nodig dan zijn er 23 verzorg-appartementen met eigen voordeur waar zorg verleend wordt. Deze zijn bedoeld voor kortdurend verblijf en ingericht voor mensen die tijdelijk niet naar huis kunnen, door bijvoorbeeld een operatie of waarbij tijdelijk observatie nodig is.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt in het complex zorg aan. Voor alle bewoners worden dagactiviteiten georganiseerd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.