abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Intocht Sinterklaas
Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Eerst doet hij om 12.00 uur Zaanstad aan en dan gaat hij verder naar Meppel (13.00 uur) en Steenwijk (13.30 uur). Helaas zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Onze stelling: Ook tijdens regen gaan we de stad in om de Sint welkom te heten.
dossiers
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Haveltermade - Bewoners van de Heinsiusstraat vragen de gemeente opnieuw...
Wilhelminaoord – Het ziet er naar uit dat er volgend jaar twee nieuwe ...
Meppel - De kans is redelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad ove...
Meppel - Ouders, leerkrachten en leerlingen hebben in 2022 op de basissc...
Regio

Andries Heidema beëdigd als Commissaris van de Koning in Overijssel

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 11:48
  • Andries Heidinga is beëdigd als Commissaris van de Koning in Overijssel. © Klaas Brinkman

  • Tijdens een buitengewone vergadering van Provinciale Staten droeg waarnemend Commissaris van de Koning Boele Staal de voorzittershamer over aan Andries Heidema. © Provincie Overijssel

pinterestmail

Zwolle - Andries Heidema (56) is de nieuwe Commissaris van de Koning in Overijssel. Woensdagmiddag 11 juli heeft hij de hamer als Commissaris van de Koning van aftredend Commissaris Boele Staal overgenomen.

Heidema, woonachtig in Diepenveen, wil graag kennis maken met Overijssel, met haar inwoners en bezienswaardigheden. Tijdens zijn installatie gaf Heidema nadrukkelijk aan er te willen zijn voor alle Overijsselaars: “De grootste uitdaging is om mensen zich thuis te laten voelen. Niet alleen fysiek, zoals een dak boven je hoofd, eten en drinken, thuis is ook gezien en gewaardeerd worden. Ontmoeting van mens tot mens is daarvoor van groot belang.” 

De provincie doet een oproep aan alle inwoners: Met welk evenement, welke mensen, welke plek moet Andries Heidema echt kennismaken? Speciaal hiervoor is een website gelanceerd tijdens de installatievergadering, waarop inwoners de Commissaris kunnen uitnodigen voor plekken die hij zeker moet gaan bezoeken en mensen die hij echt moet spreken. 

Grote en kleine suggesties: ze zijn allemaal van harte welkom. Je kunt je reactie hier achter laten en dan kan het zo maar zijn dat de Commissaris bij jou op de stoep staat.

www.commissarisenoverijssel.nl

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.