abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vakantie
De kans is vrij groot dat volgende week flink zonnig verloopt. Daarbij komen de maxima mogelijk zelfs hoger uit dan deze week. Onze stelling: Vanwege het mooie weer blijven wij dit jaar tijdens de vakantie in Nederland.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In Meppel breidt de wijk Berggierslanden zich in rap tempo uit. In dit d...
Omwonenden van percelen met bloembollen in Drenthe en met name in de gem...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Plus Artikelen
Nieuwleusen - Voor de open imkerijdag van de bijenhouders Nieuwleusen en...
Staphorst - Grandioos weer, 33 heteluchtballonnen, tweehonderd passagier...
Zuidwolde - Kar Ga Door loopt zo langzamerhand tegen de grenzen aan wat ...
Nijeveen - Louise Groen wil volgende week met een sponsoractie - tijdens...
Regio

Andries Heidema beëdigd als Commissaris van de Koning in Overijssel

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 11:48
  • Andries Heidinga is beëdigd als Commissaris van de Koning in Overijssel. © Klaas Brinkman

  • Tijdens een buitengewone vergadering van Provinciale Staten droeg waarnemend Commissaris van de Koning Boele Staal de voorzittershamer over aan Andries Heidema. © Provincie Overijssel

pinterestmail

Zwolle - Andries Heidema (56) is de nieuwe Commissaris van de Koning in Overijssel. Woensdagmiddag 11 juli heeft hij de hamer als Commissaris van de Koning van aftredend Commissaris Boele Staal overgenomen.

Heidema, woonachtig in Diepenveen, wil graag kennis maken met Overijssel, met haar inwoners en bezienswaardigheden. Tijdens zijn installatie gaf Heidema nadrukkelijk aan er te willen zijn voor alle Overijsselaars: “De grootste uitdaging is om mensen zich thuis te laten voelen. Niet alleen fysiek, zoals een dak boven je hoofd, eten en drinken, thuis is ook gezien en gewaardeerd worden. Ontmoeting van mens tot mens is daarvoor van groot belang.” 

De provincie doet een oproep aan alle inwoners: Met welk evenement, welke mensen, welke plek moet Andries Heidema echt kennismaken? Speciaal hiervoor is een website gelanceerd tijdens de installatievergadering, waarop inwoners de Commissaris kunnen uitnodigen voor plekken die hij zeker moet gaan bezoeken en mensen die hij echt moet spreken. 

Grote en kleine suggesties: ze zijn allemaal van harte welkom. Je kunt je reactie hier achter laten en dan kan het zo maar zijn dat de Commissaris bij jou op de stoep staat.

www.commissarisenoverijssel.nl

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.