abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - In de Kruiskerk en wijkcentrum De Poele barst zaterdagavond 15 ...
Giethoorn - Er komt een einde aan de grote ergernis van veel Gietersen d...
Meppel - De gemeente gaat in 2019 het PMD-afval vaker inzamelen. Bij laa...
Staphorst - Schilder en houtsnijder Albert Timmerman uit Staphorst is za...
Regio

Oranjeloop uitgebreid met Peuterrun en Teamloop

Geplaatst op donderdag 30 augustus 2018 07:16
  • 0 © Marcel van Saltbommel

pinterestmail

Nieuwleusen - Aan de Bosmansweg in Nieuwleusen staat maandagavond 3 september de start- en finishboog van de zevende editie van de Oranjeloop. Aan het begin van de week van de Oranjefeesten verschijnen honderden hardlopers uit Nieuwleusen en omstreken aan de meet voor een afstand van 5 of 10 kilometer.

Ook zijn er verschillende afstanden voor kinderen en is er de Teamloop. De organisatie is weer in handen van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 en de dames van het Unicef Comité Nieuwleusen.

De Oranjeloop begint om 17.45 uur met de Unicef Peuterrun, een heuse wedstrijd voor kinderen tot en met 4 jaar over een afstand van 200 meter. Aangemoedigd en geholpen door ouders kunnen de jongste kinderen hun hardlooptalenten ten toon spreiden. Om 18.00 uur starten de kinderen tot en met 9 jaar voor hun wedstrijd over 500 meter. Deze twee onderdelen vervangen de Unicef Sponsorloop van voorgaande edities. ‘Door er een wedstrijdelement aan toe te voegen, hopen wij meer kinderen aan de start te krijgen’, aldus Klaasje Tempelman van het Unicef Comité Nieuwleusen.

Lopen tegen kinderarbeid

De kinderen van de basisscholen kunnen zich nog wel laten sponsoren. Zij hebben hiervoor een envelop op school ontvangen. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Unicef. Het thema van dit jaar luidt ‘Wij lopen tegen kinderarbeid’. De immer enthousiaste speaker Henk Borgmeijer zal de kinderen aanmoedigen zo hard mogelijk te lopen.

Om 18.30 uur is de start van de Schagen Infra Jeugdrun. De jeugd tot en met 12 jaar loopt een rondje van 1 mijl (1,6 km), de groep tot en met 16 jaar legt de dubbele afstand af. Ook hierbij zijn er bekers te winnen en ontvangen de deelnemers een medaille. Om 19.15 uur is de start van de Bos Bedden Run over 10 km. De deelnemers aan de GAP Run (5 km) starten vijf minuten later zodat het publiek twee wedstrijden tegelijk voorgeschoteld krijgt.

Teamloop

Vorig jaar konden (sport)verenigingen en bedrijven zich als team inschrijven. Dit jaar is dit onderdeel uitgebreid en officieel toegevoegd aan de 5 km van de Oranjeloop. Ieder team telt minimaal drie en maximaal vijf lopers waarvan de drie snelste tijden worden opgeteld voor het klassement. De organisatie wil verenigingen en bedrijven hiermee de kans geven om zich ‘op een originele en sportieve manier te presenteren’. De speaker bij deze wedstrijden is Herman Weening, eveneens geen onbekende bij dergelijke evenementen.

Een deel van het inschrijfgeld gaat naar Unicef. Inschrijven en meer informatie via de website van de Bos Bedden Loopgroep AG ’85.

www.ag85.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.