abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - In de Kruiskerk en wijkcentrum De Poele barst zaterdagavond 15 ...
Giethoorn - Er komt een einde aan de grote ergernis van veel Gietersen d...
Meppel - De gemeente gaat in 2019 het PMD-afval vaker inzamelen. Bij laa...
Staphorst - Schilder en houtsnijder Albert Timmerman uit Staphorst is za...
Regio

Dagbesteding De Speciaalzaak start in Nieuw Clarenberg

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018 15:32
  • © zorggroep oude en nieuwe land

pinterestmail

Vollenhove - Vollenhove heeft er vanaf 3 september een nieuwe dagbestedingsvoorziening bij, met de toepasselijke naam De Speciaalzaak. De Speciaalzaak levert per dagdeel dagbesteding aan maximaal 6 volwassenen met een beperking.

Het gaat om mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, die afstand voelen tot de arbeidsmarkt of die in het dagelijkse leven op een reguliere werkplek niet tot hun recht komen door overschatting en/of druk.

Uniek

Dagbesteding De Speciaalzaak opent haar deuren in Nieuw Clarenberg, dat onderdeel is van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Voor De Speciaalzaak is ieder mens uniek, speciaal. Door ondersteuning te bieden die past bij de vraag van de deelnemer kan gericht gewerkt worden aan doelstellingen, waardoor het gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid groeit. Mensen vanuit het positieve benaderen, ieders kwaliteiten benutten, een gestructureerde omgeving en duidelijke kaders bieden, aangevuld met zorg op maat waar plezier een belangrijke drijfveer is.

Afwisselende werkplek

Bij dagbesteding De Speciaalzaak worden ook cadeauartikelen en woonaccessoires gemaakt en verkocht door de deelnemers. Daarnaast zullen de deelnemers verschillende werkzaamheden uitvoeren in het woonzorgcentrum zelf, zoals het assisteren in de keuken, afwaskeuken, het restaurant, de linnenkamer en in de huishouding. Door al deze verschillende facetten, ontstaat een afwisselende werkplek voor de mensen die gebruik maken van deze voorziening.

De samenwerking kwam tot stand omdat beide organisaties veelal dezelfde waarden nastreven, zoals ‘professionele en persoonlijke zorg en aandacht bieden vanuit een kleinschalige en vertrouwde omgeving, gericht op ieders eigen kracht’. De Speciaalzaak en Zorggroep Oude en Nieuw Land voorzien door de samenwerking in een behoefte en creëren hiermee meerwaarde voor mensen uit Vollenhove en omgeving.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.