abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

HoogOverijssel dreigt luchtvaartmaatschappijen met rechtszaak

Geplaatst op Thursday 20 September 2018 15:52
  • De verhoogde verkeerstoren van Lelystad Airport. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Regio - Actiecomité HoogOverijssel bereidt zich voor op rechtszaken tegen luchtvaartmaatschappijen die gebruik gaan maken van Lelystad Airport. 'Het zijn uiteindelijk de luchtvaartmaatschappijen die wel of niet laag gaan vliegen boven grote delen van Nederland', stelt de actiegroep in een bericht op Twitter.

De maatschappijen vliegen 'boven tientallen Natura2000-gebieden en boven talloze steden en dorpen. Ook zij staan voor een keuze', vindt HoogOverijssel. 

De advocaat van de actievoerders heeft in een brief aan twaalf luchtvaartmaatschappijen de mogelijke rechtszaken aangekondigd. De actiegroep stelt luchtvaartmaatschappijen aansprakelijk voor de schade die vliegtuigen naar Lelystad Airport in de toekomst kunnen veroorzaken. 

Stichting HoogOverijssel is inmiddels gestart met een inzamelingsactie om de gang naar de rechter te bekostigen. Iedereen, die door de beoogde laagvliegroutes wordt getroffen, wordt uitgenodigd om als mede eiser deel te nemen in de civiele procedure. Meer informatie is te vinden op: http://hoogoverijssel.nl/stichting-hoogoverijssel/

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.