abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

'Ongeruste Oldemarkers' houden infoavond over Lelystad Airport

Geplaatst op Monday 24 September 2018 18:29
  • Lelystad Airport. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Oldemarkt - Een groep ‘Ongeruste Oldemarkers en Omgeving’ (OO&O) verzorgt op woensdagavond 17 oktober een bijeenkomst over de gevolgen van de uitbreiding van het vliegveld Lelystad.

De groep publiceert artikelen om de inwoners te informeren zodat iedereen beter geïnformeerd raakt, over wat er 'boven hun hoofd hangt'. In de artikelen werden de gevolgen gemeld van de eventuele uitbreiding van Lelystad airport (onder andere herrie door lang laagvliegen, luchtvervuiling en de kans op vogelaanvaringen).

De groep uit Oldemarkt vindt het belangrijk om samen met andere actiegroepen druk te blijven uitoefenen op zowel het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als op de leden van de Eerste- en Tweede Kamer.

De overvliegende vliegtuigen zijn, volgens de groep nu al goed te horen, terwijl ze minstens 3 kilometer hoger vliegen dan de voorgestelde 1,8 kilometer van het toekomstige vliegverkeer van Lelystad airport.

Volgens OO&O is het niet uit te leggen (zeker niet aan de agrariers) waarom zij extra CO2 uitstoot moeten accepteren.

OO&O roept op om via http://streams.vlieghinder.nl/reports/events.php het aantal vliegbewegingen boven Oldemarkt en omgeving te bekijken en om de petitie op de website hoogoverijssel.nl te ondertekenen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.