abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

Johan Knoll verlaat VHK na dit seizoen

Geplaatst op Thursday 6 December 2018 09:35
  • Het VHK van Johan Knoll staat nu op de zesde plek in de vierde klasse A. © Frens Jansen

pinterestmail

Sint Jansklooster - VHK moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De huidige hoofdtrainer Johan Knoll heeft de technische commissie van de vierdeklasser uit Sint Jansklooster laten weten dat hij sportpark Monnikenmolen komende zomer na twee jaar gaat verlaten.

Gevoel speelt een doorslaggevende rol in de beslissing van de oud-trainer van ASC Dalfsen, Sportclub Zweeloo en Vitesse ’63. ‘Ik werk bij V.H.K. met een jonge, gedreven en getalenteerde spelersgroep, waar nog veel rek in zit. Dat maakt het heel verleidelijk om er nog een derde seizoen aan vast te knopen. Maar mijn gevoel zegt dat het beter is om deze jongens na twee jaar los te laten. Ik ben een trainer die niet alleen technisch en tactisch, maar zeker ook op mentaal en fysiek gebied het uiterste eist van iedereen. Daar zijn de jongens geweldig in mee gegaan, waardoor er een mooie basis ligt om op verder te bouwen. Maar het voelt ook alsof ik ze als een sinaasappel aan het uitpersen ben met mijn aanpak. Ik heb mezelf daarom de vraag gesteld of het verstandig is om nog een derde jaar leiding te geven aan deze groep. In alle eerlijkheid denk ik dat een frisse aanpak na dit seizoen beter is voor VHK.’

Onderling overleg

De technische commissie heeft het besluit van Knoll in goed onderling overleg aanvaard en is de hoofdtrainer uit Meppel zeer erkentelijk voor het werk dat hij heeft verricht. TC-voorzitter Henri Winter: ‘Toen Johan vorig seizoen aantrad, moest hij de negatieve spiraal van een half seizoen aan sportieve tegenslag doorbreken. Daar is hij met verve in geslaagd. Hij heeft de hiërarchie in de groep hersteld door de paar ervaren jongens die we nog hebben weer bovenaan in de pikorde te zetten en hen de jonge spelers aan de hand te laten nemen. Daarnaast heeft hij op disciplinair gebied enorme stappen gezet en staat er ook conditioneel een ijzersterk collectief, dat technisch en tactisch houvast heeft. Maar gevoel laat zich niet sturen. Dat Johan nu deze beslissing maakt, kunnen we daarom alleen maar respecteren.’

Uiterste eruit halen

Waar Knoll op zoek gaat naar zijn volgende uitdaging, gaat VHK op zoek naar een opvolger de komende tijd. Maar tot het eind van het seizoen zullen hoofdtrainer, club en spelersgroep er alles aan doen om het uiterste uit de lopende voetbaljaargang te halen. Bijna halverwege de competitie bevindt VHK zich op een zesde plaats in de vierde klasse A van het zaterdagamateurvoetbal.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.