abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Isala wil in Meppel een nieuw ziekenhuis gaan bouwen. Het nieuwe ziekenh...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeenteraad heeft ingestemd met de stedebouwkundige randvoo...
Meppel - ‘Het is niet netjes dat je partijen opzadelt met financiële ...
Meppel - RTV Meppel krijgt 5.000 euro van de gemeente Meppel voor het ma...
Meppel - Met het huidige verbruik van energie en mogelijkheden tot opwek...
Regio

Johan Knoll verlaat VHK na dit seizoen

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 09:35
  • Het VHK van Johan Knoll staat nu op de zesde plek in de vierde klasse A. © Frens Jansen

pinterestmail

Sint Jansklooster - VHK moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De huidige hoofdtrainer Johan Knoll heeft de technische commissie van de vierdeklasser uit Sint Jansklooster laten weten dat hij sportpark Monnikenmolen komende zomer na twee jaar gaat verlaten.

Gevoel speelt een doorslaggevende rol in de beslissing van de oud-trainer van ASC Dalfsen, Sportclub Zweeloo en Vitesse ’63. ‘Ik werk bij V.H.K. met een jonge, gedreven en getalenteerde spelersgroep, waar nog veel rek in zit. Dat maakt het heel verleidelijk om er nog een derde seizoen aan vast te knopen. Maar mijn gevoel zegt dat het beter is om deze jongens na twee jaar los te laten. Ik ben een trainer die niet alleen technisch en tactisch, maar zeker ook op mentaal en fysiek gebied het uiterste eist van iedereen. Daar zijn de jongens geweldig in mee gegaan, waardoor er een mooie basis ligt om op verder te bouwen. Maar het voelt ook alsof ik ze als een sinaasappel aan het uitpersen ben met mijn aanpak. Ik heb mezelf daarom de vraag gesteld of het verstandig is om nog een derde jaar leiding te geven aan deze groep. In alle eerlijkheid denk ik dat een frisse aanpak na dit seizoen beter is voor VHK.’

Onderling overleg

De technische commissie heeft het besluit van Knoll in goed onderling overleg aanvaard en is de hoofdtrainer uit Meppel zeer erkentelijk voor het werk dat hij heeft verricht. TC-voorzitter Henri Winter: ‘Toen Johan vorig seizoen aantrad, moest hij de negatieve spiraal van een half seizoen aan sportieve tegenslag doorbreken. Daar is hij met verve in geslaagd. Hij heeft de hiërarchie in de groep hersteld door de paar ervaren jongens die we nog hebben weer bovenaan in de pikorde te zetten en hen de jonge spelers aan de hand te laten nemen. Daarnaast heeft hij op disciplinair gebied enorme stappen gezet en staat er ook conditioneel een ijzersterk collectief, dat technisch en tactisch houvast heeft. Maar gevoel laat zich niet sturen. Dat Johan nu deze beslissing maakt, kunnen we daarom alleen maar respecteren.’

Uiterste eruit halen

Waar Knoll op zoek gaat naar zijn volgende uitdaging, gaat VHK op zoek naar een opvolger de komende tijd. Maar tot het eind van het seizoen zullen hoofdtrainer, club en spelersgroep er alles aan doen om het uiterste uit de lopende voetbaljaargang te halen. Bijna halverwege de competitie bevindt VHK zich op een zesde plaats in de vierde klasse A van het zaterdagamateurvoetbal.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.