abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - Architect Rob Moritz presenteerde tijdens het gesprek met de co...
Meppel - Met de nieuwe afvalverordening betalen bedrijven in de binnenst...
Meppel - Het is onmogelijk om het gebouw van de Zuiderschool een herbest...
Ruinerwold - De weersvooruitzichten waren somber, maar de harde wind van...
Regio

Zeer onstuimig en nat

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018 08:42
  • © Foto pexels.com

pinterestmail

Regio - Vandaag is het ronduit herfstachtig. Er valt veel regen en vooral vanmiddag kan het van tijd tot tijd flink doorplenzen, zeker tijdens de avondspits. De wind is nadrukkelijk aanwezig en aan de kust soms stormachtig, 8 Bft.

Ook zijn vanmiddag bij de felste buien windstoten mogelijk van 75-95 km/uur. Met 12-14 graden is het aanvankelijk bijzonder zacht. In de loop van de middag daalt het kwik naar 8-9 graden. Ook morgen is het onstuimig en met talrijke buien.

Vanochtend is het bewolkt en regenachtig. In het zuiden, midden en oosten van het land wordt het gedurende de ochtend tijdelijk droger. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust en rond het IJsselmeer is de wind krachtig. Aan zee waait het hard met windstoten van 75-80 km/uur.

Kletsnatte middag

Vanmiddag trekt vanuit het westen een nieuw regengebied over het land. Daarbij kan het in de tweede helft van de middag flink plenzen en word je in mum van tijd kletsnat. De felste regen bereikt het westen precies aan het begin van de vrijdagmiddagspits. Daarbij is kans op een klap onweer. Ook haalt de wind bij deze buien flink uit. In de kustgebieden is kans op zware windstoten van 80-95 km/uur. In het binnenland komen windstoten voor van 75-85 km/uur.

De maximumtemperatuur wordt aan het begin van de middag bereikt en komt uit op 12-13 graden. In het zuiden, zuidwesten en westen kan het lokaal 14 graden worden. Daarmee is het veel zachter dan normaal. Temperaturen van 6-7 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Aan het eind van de middag trekt de regen oostwaarts en wordt het in de westelijke helft overwegend droog.

Vanavond trekt het regengebied naar het oosten weg, maar geheel droog wordt het niet. Vanuit het westen trekken namelijk enkele buien over het land. Tussen de buien door zijn er brede opklaringen. De wind neemt in kracht af naar matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard in de kustgebieden. Aan zee is kans op windstoten tot 75 km/uur.

Zwaarste windstoten morgen in het noordwesten

Morgen zijn er veel wolkenvelden met verspreid over het land buien. Een (vrij) krachtige en onstuimige westenwind maakt het herfstbeeld compleet. Aan de kust is de wind hard tot stormachtig. Mogelijk tikt de wind aan zee lokaal even stormkracht aan (windkracht 9). Daarbij is kans op windstoten tot 90 km/uur. In het binnenland haalt de wind uit naar 55-70 km/uur.

In de middag is het tijdelijk minder buiig en kan af en toe de zon doorbreken. Later in de middag neemt het aantal buien toe. Morgenavond en in de nacht naar zondag is het onstuimig en trekken stevige buien over het land. Daarbij is kans op hagel, onweer en aan de kust zware windstoten van 80-100 km/uur. De felste buien vallen in de avond.

Kouder weer op komst

Ook zondag en maandag is het nog wisselvallig en winderig. De maxima liggen rond 9 graden. Daarna wordt het geleidelijk kouder met halverwege volgende week maxima rond 4 graden en op uitgebreide schaal vorst in de nachten. Het weerbeeld is overwegend droog en vrij zonnig en de wind is veel rustiger.

Dit artikel online: nieuws.weeronline.nl/7-12-2018-zeer-onstuimig-en-nat

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.