abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - De kogel is door de kerk. Hoewel het nog een conceptbesluit is,...
Appelscha – Natuurbeheerders, gemeenten en de brandweer moeten elkaars...
Meppel - Dansen, acteren, knutselen en muziek maken; 800 kinderen vermaa...
Meppel - ‘Nog niet klaar, maar wel heel sfeervol.’ Cees Bijl, lid va...
Regio

Rode Kruis overhandigt cheque aan hospice Dalfsen

Geplaatst op maandag 10 december 2018 17:37
  • v.l.n.r. Huub Schultz, Diny Laarman, Dirk Jan van Veelen, Derk Hogenkamp, Dineke Jansen en Jenny Plaggenmarsch. © Geert Bistervels

pinterestmail

Dalfsen / Nieuwleusen - Penningmeester Derk Hogenkamp uit Dalfsen en bestuurslid Dirk Jan van Veelen uit Nieuwleusen overhandigden namens het Rode Kruis in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen een cheque ter waarde van 500 euro aan Hospice ’t Huis de Pastorie in Dalfsen.

De cheque werd in ontvangst genomen door 3 vertegenwoordigers van de vrijwilligers en 2 bestuursleden van de vrienden van het hospice.

Activiteiten

Het geldbedrag is bijeengebracht door de vele vrijwilligers die hebben geholpen bij de activiteiten van het Rode Kruis. Zoals de uitjes en bijeenkomsten vanuit Welfare, collectes en de verkoop van onder meer tulpen. Of zoals Derk Hogenkamp terecht memoreerde: ‘De financiële bijdrage is van vrijwilligers voor vrijwilligers’. Tevens is vanuit de opbrengst van de collectes ook een donatie gedaan aan de voedselbank Dalfsen-Nieuwleusen.

Anekdotes

Tijdens het ontvangst met koffie werd enthousiast verteld over het ontstaan van Hospice ’t Huis de Pastorie en werd het reilen en zeilen uitgelegd. Hierbij kwamen ook mooie verhalen en anekdotes uit het hospice voorbij. Daarna werd er nog een rondleiding door het gebouw gegeven. De aanwezigen kregen zo een kijkje achter de schermen en konden vragen stellen. Deze werden door de vrijwilligers van het hospice beantwoord.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.