abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Meppel - Van de 364 kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen, k...
Rouveen - Het raadsexperiment waarbij burgers uit de gemeente Staphorst ...
Meppel - Wat een talenten op het gebied van zang, dans en andere kleinku...
Meppel - De 118 jaar oude klipper-aak Liberté, het pannenkoekenschip va...
Regio

Rode Kruis overhandigt cheque aan hospice Dalfsen

Geplaatst op maandag 10 december 2018 17:37
  • v.l.n.r. Huub Schultz, Diny Laarman, Dirk Jan van Veelen, Derk Hogenkamp, Dineke Jansen en Jenny Plaggenmarsch. © Geert Bistervels

pinterestmail

Dalfsen / Nieuwleusen - Penningmeester Derk Hogenkamp uit Dalfsen en bestuurslid Dirk Jan van Veelen uit Nieuwleusen overhandigden namens het Rode Kruis in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen een cheque ter waarde van 500 euro aan Hospice ’t Huis de Pastorie in Dalfsen.

De cheque werd in ontvangst genomen door 3 vertegenwoordigers van de vrijwilligers en 2 bestuursleden van de vrienden van het hospice.

Activiteiten

Het geldbedrag is bijeengebracht door de vele vrijwilligers die hebben geholpen bij de activiteiten van het Rode Kruis. Zoals de uitjes en bijeenkomsten vanuit Welfare, collectes en de verkoop van onder meer tulpen. Of zoals Derk Hogenkamp terecht memoreerde: ‘De financiële bijdrage is van vrijwilligers voor vrijwilligers’. Tevens is vanuit de opbrengst van de collectes ook een donatie gedaan aan de voedselbank Dalfsen-Nieuwleusen.

Anekdotes

Tijdens het ontvangst met koffie werd enthousiast verteld over het ontstaan van Hospice ’t Huis de Pastorie en werd het reilen en zeilen uitgelegd. Hierbij kwamen ook mooie verhalen en anekdotes uit het hospice voorbij. Daarna werd er nog een rondleiding door het gebouw gegeven. De aanwezigen kregen zo een kijkje achter de schermen en konden vragen stellen. Deze werden door de vrijwilligers van het hospice beantwoord.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.