abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

Geen vervolging in zaak Willeke Dost

Geplaatst op donderdag 20 december 2012 15:55
  • © NDC mediagroep/ Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Assen/Koekange - Er komt geen vervolg in de zaak Willeke Dost. Dit heeft het gerechtshof in Leeuwarden donderdag beslist. De familie van het meisje vroeg de pleegfamilie van Willeke toch te vervolging. Hierin ziet het gerechtshof niets.

Volgens de advocaat van de aanvragers was er voldoende redenen om de pleegfamilie strafrechtelijk te vervolgen. Volgens haar heeft deze familie een hand gehad in de verdwijning van Willeke in januari 1992. Het meisje was die bewuste ochtend niet in de woning in Koekange, waar zij bij haar pleegfamilie verbleef. In 2010 werd de pleegmoeder en –broer aangehouden en rondom de boerderij naarstig gezocht naar mogelijke sporen of iets van Willeke. Volgens het gerechtshof hebben politie en justitie voldoende gedaan om dit raadsel op te lossen. Niets is naar voren gekomen waaruit moet blijken dat de pleegfamilie iets met een mogelijke dood van Willeke van doen hebben gehad, aldus het gerechtshof. Lees ook: 'Advocate: dossier Willeke Dost mag kast niet in': http://www.meppelercourant.nl/?n_id=266791

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers