abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Regio

‘Botenbushokje’ moet verdwijnen op last van gemeente

Geplaatst op Wednesday 9 January 2019 15:55
  • © Wilbert Bijzitter

  • Twee jaar geleden plaatste camping Aan ‘t Wiede een oude zeilboot als het bushokje. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Wanneperveen - Het was inmiddels een bekend boegbeeld aan de Veneweg: de oude zeilboot die functioneerde als bushokje. Door klachten van een omwonende heeft de gemeente Steenwijkerland besloten dat het hokje moet verdwijnen.

‘Erg jammer. We hebben de afgelopen jaren alleen maar positieve reacties gehad. Campingasten konden in dit hokje op de bus wachten, en er werden veel foto’s van gemaakt’, vertelt Alice Doze, eigenaresse van camping Aan ’t Wiede. ‘Samen met mijn vader heb ik de boot in het voorjaar van 2016 omgebouwd tot bushokje. Je ziet wel eens dat ze van oude zeilbootjes boekenkasten maken, maar het idee van een bushokje komt van mijn vader, die liep al wat jaren met die gedachte rond’, vult Doze aan.

‘De reacties waren altijd erg positief, het is echt een herkenningspunt geworden. Maar deze week stonden de handhavers van de gemeente op de stoep: er was een klacht gekomen uit de buurt. Nu moeten we het bootje voor 1 maart weghalen, die gaat naar de stort’, vertelt Doze.

Op sociale media, waar de camping aankondigde dat het ‘botenhokje’ moest verdwijnen, reageren mensen vooral met ongeloof. Meerdere mensen reageren dat ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ een goede optie is en het huisje gewoon te laten staan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.