abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

‘Botenbushokje’ moet verdwijnen op last van gemeente

Geplaatst op woensdag 9 januari 2019 15:55
  • © Wilbert Bijzitter

  • Twee jaar geleden plaatste camping Aan ‘t Wiede een oude zeilboot als het bushokje. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Wanneperveen - Het was inmiddels een bekend boegbeeld aan de Veneweg: de oude zeilboot die functioneerde als bushokje. Door klachten van een omwonende heeft de gemeente Steenwijkerland besloten dat het hokje moet verdwijnen.

‘Erg jammer. We hebben de afgelopen jaren alleen maar positieve reacties gehad. Campingasten konden in dit hokje op de bus wachten, en er werden veel foto’s van gemaakt’, vertelt Alice Doze, eigenaresse van camping Aan ’t Wiede. ‘Samen met mijn vader heb ik de boot in het voorjaar van 2016 omgebouwd tot bushokje. Je ziet wel eens dat ze van oude zeilbootjes boekenkasten maken, maar het idee van een bushokje komt van mijn vader, die liep al wat jaren met die gedachte rond’, vult Doze aan.

‘De reacties waren altijd erg positief, het is echt een herkenningspunt geworden. Maar deze week stonden de handhavers van de gemeente op de stoep: er was een klacht gekomen uit de buurt. Nu moeten we het bootje voor 1 maart weghalen, die gaat naar de stort’, vertelt Doze.

Op sociale media, waar de camping aankondigde dat het ‘botenhokje’ moest verdwijnen, reageren mensen vooral met ongeloof. Meerdere mensen reageren dat ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ een goede optie is en het huisje gewoon te laten staan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.