abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Darp - In de herfstvakantie worden in Drenthe verschillende activiteiten...
Blokzijl – Kijk, dat was nu een mooi stukje levende geschiedenis in Bl...
Fort - In de tuin aan de Meeuwenweg in Fort klatert het water van de vij...
Koekange - Het was in 2013 dat de ondernemers in Koekange de koppen bij ...
Regio

Ondernemers netwerken over invoering duurzaamheid

Geplaatst op maandag 13 juni 2011 09:13
mail

Zwolle - Ruim 50 ondernemers, grotendeels uit Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst, namen donderdag deel aan 'Duurzaam Ondernemen'.

De bijeenkomst in Expeditie Ecodrome werd gehouden in het kader van de Themaweek Natuurlijk Duurzaam en gaf ondernemers nieuwe inzichten over duurzame ideeën. Er was volop gelegenheid tot netwerken rond de invoering van duurzaamheid in het bedrijfsleven. De middag ging van start met de lezing 'Duurzaam Ondernemen en nieuwe inzichten' door lector Duurzaam Ondernemen van de Hogeschool Windesheim Thomas Adelaar. 'Internet en sociale media vergroten de transparantie van ondernemingen en de handelingssnelheid en betrokkenheid van stakeholders. Bedrijven moeten op deze ontwikkeling reageren', aldus Adelaar. Hij focuste zich op de vraag hoe bedrijven internet, sociale media en mobiele diensten kunnen inzetten voor het vermarkten van duurzame producten of diensten en het te gelde maken van duurzame productieprocessen. Sietse Haven, projectleider duurzaamheid bij de gemeente Zwolle, vertelde over de verschillende initiatieven op het gebied van buurtenergie in de gemeente Zwolle. Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, vertelde over het winnende project van Duurzame Dinsdag 2010, Norm-teq life flatvernieuwing, het duurzame alternatief voor nieuwbouw. Tijdens deze middag werd het project van Groencentrum Hasselt, waarin vlinderplanten centraal staan, bekroond als het duurzaamste idee van 2011.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.