abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Plus Artikelen
Meppel - Opa en oma nemen na de pauze plaats op rij 14. De deur naar de ...
Meppel - De landelijke organisatie Liberation Route Europa wil de herinn...
Frederiksoord - ‘Kolonioloog’ Wil Schackmann liet er zaterdagmiddag ...
Nieuwleusen - Over vijf jaar hoopt ze bij een mooie buitenlandse club te...
Regio

Ondernemers netwerken over invoering duurzaamheid

Geplaatst op maandag 13 juni 2011 09:13
mail

Zwolle - Ruim 50 ondernemers, grotendeels uit Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst, namen donderdag deel aan 'Duurzaam Ondernemen'.

De bijeenkomst in Expeditie Ecodrome werd gehouden in het kader van de Themaweek Natuurlijk Duurzaam en gaf ondernemers nieuwe inzichten over duurzame ideeën. Er was volop gelegenheid tot netwerken rond de invoering van duurzaamheid in het bedrijfsleven. De middag ging van start met de lezing 'Duurzaam Ondernemen en nieuwe inzichten' door lector Duurzaam Ondernemen van de Hogeschool Windesheim Thomas Adelaar. 'Internet en sociale media vergroten de transparantie van ondernemingen en de handelingssnelheid en betrokkenheid van stakeholders. Bedrijven moeten op deze ontwikkeling reageren', aldus Adelaar. Hij focuste zich op de vraag hoe bedrijven internet, sociale media en mobiele diensten kunnen inzetten voor het vermarkten van duurzame producten of diensten en het te gelde maken van duurzame productieprocessen. Sietse Haven, projectleider duurzaamheid bij de gemeente Zwolle, vertelde over de verschillende initiatieven op het gebied van buurtenergie in de gemeente Zwolle. Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, vertelde over het winnende project van Duurzame Dinsdag 2010, Norm-teq life flatvernieuwing, het duurzame alternatief voor nieuwbouw. Tijdens deze middag werd het project van Groencentrum Hasselt, waarin vlinderplanten centraal staan, bekroond als het duurzaamste idee van 2011.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.