abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het doel om in 2040 een CO2-neutrale gemeente te zijn, blijft s...
Zuidwolde - Joop de Wolde zit in zijn winkel vol met microscopen. Hij le...
Staphorst - Grietje Akkerman in Staphorst zat voor de webcam en een stuk...
Meppel - Het zijn mooie tijden voor Alcides-spits Jermain Wobbes. Hij zi...
Regio

Ondernemers netwerken over invoering duurzaamheid

Geplaatst op maandag 13 juni 2011 09:13
mail

Zwolle - Ruim 50 ondernemers, grotendeels uit Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst, namen donderdag deel aan 'Duurzaam Ondernemen'.

De bijeenkomst in Expeditie Ecodrome werd gehouden in het kader van de Themaweek Natuurlijk Duurzaam en gaf ondernemers nieuwe inzichten over duurzame ideeën. Er was volop gelegenheid tot netwerken rond de invoering van duurzaamheid in het bedrijfsleven. De middag ging van start met de lezing 'Duurzaam Ondernemen en nieuwe inzichten' door lector Duurzaam Ondernemen van de Hogeschool Windesheim Thomas Adelaar. 'Internet en sociale media vergroten de transparantie van ondernemingen en de handelingssnelheid en betrokkenheid van stakeholders. Bedrijven moeten op deze ontwikkeling reageren', aldus Adelaar. Hij focuste zich op de vraag hoe bedrijven internet, sociale media en mobiele diensten kunnen inzetten voor het vermarkten van duurzame producten of diensten en het te gelde maken van duurzame productieprocessen. Sietse Haven, projectleider duurzaamheid bij de gemeente Zwolle, vertelde over de verschillende initiatieven op het gebied van buurtenergie in de gemeente Zwolle. Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, vertelde over het winnende project van Duurzame Dinsdag 2010, Norm-teq life flatvernieuwing, het duurzame alternatief voor nieuwbouw. Tijdens deze middag werd het project van Groencentrum Hasselt, waarin vlinderplanten centraal staan, bekroond als het duurzaamste idee van 2011.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.