abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Regio

Plankenkoorts Nieuwleusen haalt 2000 euro op voor Alpe d’HuZes

Geplaatst op maandag 11 februari 2019 14:11
  • Plankenkoorts Nieuwleusen haalt 2000 euro op voor Alpe d’HuZes. © Marianne Brasjen

pinterestmail

Nieuwleusen - De benefietvoorstelling van toneelvereniging Plankenkoorts voor de Alpe ‘d HuZes in’t Witte Peerd heeft zaterdagavond 2000 euro opgebracht.

Alpe d’HuZes is de stichting die nauw samenwerkt met het KWF en geld inzamelt om kankeronderzoek mogelijk te maken. De toneelgroep hield voor de derde keer een voorstelling voor dit doel. In de vorige edities werd 1900 euro en 2000 euro opgehaald. Marcel Brasjen, voorzitter van Plankenkoorts Nieuwleusen, gaat op 6 juni voor de derde keer deelnemen aan Alpe D’HuZes.

Voorstelling

Brasjen wil met zijn team D211 zoveel mogelijk geld ophalen. Hij gaat de mythische Alpe d’Huez zes keer op één dag beklimmen. Hij organiseerde, samen met zij toneelvrienden, de benefietvoorstelling. Het evenement was al sinds 27 november uitverkocht. In een afgeladen Witte Peerd in Nieuwleusen voerde Plankenkoorts Nieuwleusen voor de laatste keer dit seizoen de klucht ‘Laat mij maar lekker zitten’ van Peter Damen op.

Opbrengst

De opbrengst van deze avond bestond uit de recette van de kaartverkoop. Het overige bedrag moest opgehaald worden vanuit de grote verloting aan het eind van de avond. De gehele middenstand van Nieuwleusen en omstreken stelde prijzen ter beschikking. Uiteindelijk leverde dit een bedrag van 2000 euro op.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.