abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

Nabestaanden hopen op heropening onderzoek Willeke Dost

Geplaatst op Monday 19 November 2012 17:58
  • Willeke Dost. © NDC mediagroep

pinterestmail

Koekange - Nabestaanden van de twintig jaar geleden spoorloos verdwenen Willeke Dost hopen op heropening van het onderzoek. Zij hebben daartoe een verzoek ingediend bij het Gerechtshof in Leeuwarden. Daarover wordt woensdag een besluit genomen.

Willeke Dost is twintig jaar geleden vermoord en haar pleeggezin in Koekange is bij het misdrijf tegen de toen 15-jarige Willeke betrokken. Oud-rechercheur Dick Gosewehr uit Vledder is daarvan overtuigd. Een tante van Willeke, Klaasje Wopken en haar advocaat Esther Vroegh zijn van mening dat er voldoende aanleiding is om pleegmoeder Herna M. en haar zoon te vervolgen voor betrokkenheid bij de verdwijning. Stiefmoeder en –broer zaten in 2010 al enige tijd vast en er werd een grootscheeps onderzoek rond de boerderij verricht. Graafwerkzaamheden leverden niets op. Oud-rechercheur Gosewehr heeft het complete dossier doorgespit. Hij zegt daarin voldoende bewijs te hebben gevonden om de strafzaak tegen pleegmoeder Herna M. en pleegbroer Bart M. te heropenen. Willeke zou stelselmatig seksueel zijn misbruikt en ten tijde van haar verdwijning zwanger zijn geweest. Van Willeke Dost ontbreekt tot op de dag van vandaag ieder spoor. Volgens Gosewehr kunnen pleegmoeder en pleegbroer in ieder geval vervolgd worden voor betrokkenheid bij het laten verdwijnen van het lichaam van Willeke. Dick Gosewehr was zaterdag te gast in het RTV Drenthe radioprogramma Cassata.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers