abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Regio

Nabestaanden hopen op heropening onderzoek Willeke Dost

Geplaatst op maandag 19 november 2012 17:58
  • Willeke Dost. © NDC mediagroep

pinterestmail

Koekange - Nabestaanden van de twintig jaar geleden spoorloos verdwenen Willeke Dost hopen op heropening van het onderzoek. Zij hebben daartoe een verzoek ingediend bij het Gerechtshof in Leeuwarden. Daarover wordt woensdag een besluit genomen.

Willeke Dost is twintig jaar geleden vermoord en haar pleeggezin in Koekange is bij het misdrijf tegen de toen 15-jarige Willeke betrokken. Oud-rechercheur Dick Gosewehr uit Vledder is daarvan overtuigd. Een tante van Willeke, Klaasje Wopken en haar advocaat Esther Vroegh zijn van mening dat er voldoende aanleiding is om pleegmoeder Herna M. en haar zoon te vervolgen voor betrokkenheid bij de verdwijning. Stiefmoeder en –broer zaten in 2010 al enige tijd vast en er werd een grootscheeps onderzoek rond de boerderij verricht. Graafwerkzaamheden leverden niets op. Oud-rechercheur Gosewehr heeft het complete dossier doorgespit. Hij zegt daarin voldoende bewijs te hebben gevonden om de strafzaak tegen pleegmoeder Herna M. en pleegbroer Bart M. te heropenen. Willeke zou stelselmatig seksueel zijn misbruikt en ten tijde van haar verdwijning zwanger zijn geweest. Van Willeke Dost ontbreekt tot op de dag van vandaag ieder spoor. Volgens Gosewehr kunnen pleegmoeder en pleegbroer in ieder geval vervolgd worden voor betrokkenheid bij het laten verdwijnen van het lichaam van Willeke. Dick Gosewehr was zaterdag te gast in het RTV Drenthe radioprogramma Cassata.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers