abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietsstroken in binnenstad
Fietsersbond Steenwijkerland stelt voor om een fietsroute Steenwijk-Giethoorn te realiseren, die door de binnenstad van Steenwijk moet gaan.
Onze stelling is: Het is een goed idee om speciale fietsstroken in het centrum aan te leggen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Plus Artikelen
Meppel - Zorginstelling Cosis en Woonconcept Vastgoed (WVG) bv mogen ver...
Utrecht / Dwingeloo - Het NTS RW Racing GP-team van Roelof Waninge uit D...
Meppel - Hij is de oudste (36 jaar) in de selectie van Red Giants. En to...
Ruinen - Met de aanleg van de ATB route in de Boswachterij Ruinen was al...
Regio

Statenfracties CDA en PvdA bezorgd over ziekenhuiszorg in Drenthe

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 18:23
  • Bethesda. © Treant

pinterestmail

Regio - Statenleden Bart van Dekken (CDA) en Rudolf Bosch (PvdA) vinden dat de huidige ziekenhuizen in Drenthe niet gedevalueerd mogen worden tot bijvoorbeeld poliklinische voorzieningen. Ze zijn, evenals hun collega’s in de Tweede Kamer, zeer bezorgd over de ziekenhuiszorg in Drenthe.

Het kernteam Zorg voor regio persenteerde maandag 11 februari een adviesrapport over de zorg in Drenthe, nu en in de toekomst. PvdA en CDA zien de constructieve inspanningen van het College van Gedeputeerde Staten om de gezondheidszorgvoorzieningen voor Drenthe te behouden, onder meer via de provinciale ‘zorgtafel’. Aan de ziekenhuiszorg mag van de twee partijen echter niet getornd worden. Beide fracties stellen daarom gezamenlijk vragen aan het College van GS van de provincie Drenthe.

De fracties vinden goede zorg - dichtbij en toegankelijk voor de inwoners van Drenthe - een belangrijke basisvoorziening voor de leefbaarheid. Nu het adviesrapport is verschenen en de mogelijke consequenties voor de spoedeisende hulp in Hoogeveen en Stadskanaal steeds duidelijker worden, willen  CDA en PvdA onder meer weten van Gedeputeerde Staten wat de adviesrichting van dit rapport betekent voor de voorzieningen in de héle zorgketen in Drenthe.

Concreet willen de provinciale politici weten of de spoedeisende hulp in Drenthe niet naar een onaanvaardbaar niveau gebracht wordt. 'Wat zijn de gevolgen voor bijvoorbeeld aanrijdtijden voor ambulancediensten?', vragen de partijen.  

En is GS het ermee eens dat de spoedeisende hulp met name in de regio Zuid-West Drenthe (locatie Bethesda) beter gewaarborgd moet blijven, nu ook de Isala-locatie in Meppel op dat punt onvoldoende ondersteuning kan leveren? CDA en PvdA willen ook weten welke acties het College van GS gaat ondernemen. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.