abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Regio

Statenfracties CDA en PvdA bezorgd over ziekenhuiszorg in Drenthe

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 18:23
  • Bethesda. © Treant

pinterestmail

Regio - Statenleden Bart van Dekken (CDA) en Rudolf Bosch (PvdA) vinden dat de huidige ziekenhuizen in Drenthe niet gedevalueerd mogen worden tot bijvoorbeeld poliklinische voorzieningen. Ze zijn, evenals hun collega’s in de Tweede Kamer, zeer bezorgd over de ziekenhuiszorg in Drenthe.

Het kernteam Zorg voor regio persenteerde maandag 11 februari een adviesrapport over de zorg in Drenthe, nu en in de toekomst. PvdA en CDA zien de constructieve inspanningen van het College van Gedeputeerde Staten om de gezondheidszorgvoorzieningen voor Drenthe te behouden, onder meer via de provinciale ‘zorgtafel’. Aan de ziekenhuiszorg mag van de twee partijen echter niet getornd worden. Beide fracties stellen daarom gezamenlijk vragen aan het College van GS van de provincie Drenthe.

De fracties vinden goede zorg - dichtbij en toegankelijk voor de inwoners van Drenthe - een belangrijke basisvoorziening voor de leefbaarheid. Nu het adviesrapport is verschenen en de mogelijke consequenties voor de spoedeisende hulp in Hoogeveen en Stadskanaal steeds duidelijker worden, willen  CDA en PvdA onder meer weten van Gedeputeerde Staten wat de adviesrichting van dit rapport betekent voor de voorzieningen in de héle zorgketen in Drenthe.

Concreet willen de provinciale politici weten of de spoedeisende hulp in Drenthe niet naar een onaanvaardbaar niveau gebracht wordt. 'Wat zijn de gevolgen voor bijvoorbeeld aanrijdtijden voor ambulancediensten?', vragen de partijen.  

En is GS het ermee eens dat de spoedeisende hulp met name in de regio Zuid-West Drenthe (locatie Bethesda) beter gewaarborgd moet blijven, nu ook de Isala-locatie in Meppel op dat punt onvoldoende ondersteuning kan leveren? CDA en PvdA willen ook weten welke acties het College van GS gaat ondernemen. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.