abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Regio

Mogelijk verband tussen overvallen in Hollandscheveld en De Krim

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 21:19
  • Beretta handvuurwapen © Opsporing Verzocht

  • Beretta handvuurwapen © Opsporing Verzocht

  • Het is mogelijk dat de daders via de weilanden zijn weggevlucht en bekend zijn in de omgeving. © Opsporing Verzocht

pinterestmail

Hollandscheveld - Onlangs is het vuurwapen gevonden dat is gebruikt bij een gewelddadige woningoverval op 30 december 2015. Tijdens die overval werd er op de man des huizes geschoten, terwijl zijn vrouw zich verstopte in de achtertuin.

Die bewuste avond in 2015 verschenen rond middernacht twee mannen bij de boerderij aan de Langedijk. Nadat ze een steen door het raam hadden gegooid, schoten ze van dichtbij op de bewoner (72). Zijn vrouw, die aanvankelijk boven zat, wist snel het huis uit te vluchten en 112 te bellen. Het is vooralsnog onduidelijk wat de overvallers met deze actie wilden bereiken.

Beretta handvuurwapen

Het wapen waarmee is geschoten, is bij toeval aangetroffen. Het betreft een Beretta, type ‘F’. Wat opvalt aan het wapen is dat het serienummer is weggeslepen en vermoedelijk is overgespoten met zwarte verf

Mogelijk verband met overval De Krim

In december 2018 was er een woningoverval in De Krim, zo’n 10 kilometer verderop. Bij die overval sloten de daders de bewoonster (82) op in haar meterkast. De politie sluit niet uit dat het in beide gevallen om dezelfde daders gaat.

Bekend in de omgeving

Ondanks dat de politie die bewuste avond snel ter plaatse was, zijn ze onderweg geen voertuigen tegengekomen. Ook hebben de bewoners geen auto gehoord.

Het is mogelijk dat de daders via de weilanden zijn weggevlucht en bekend zijn in de omgeving. Helaas hadden de daders zich goed vermomd, waardoor een duidelijk signalement ontbreekt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.