abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Regio

Overijssel zet alles op alles: 'Ga eerst luchtruim herindelen en open daarna Lelystad Airport'

Geplaatst op woensdag 13 februari 2019 18:34
Laatste wijziging: 13 februari 2019 19:20
  • Lelystad Airport. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Regio - Lelystad Airport mag niet openen voordat het luchtruim opnieuw is ingedeeld. Dat schrijven de provincie Overijssel en vijftien gemeenten in die provincie - waaronder Steenwijkerland, Staphorst, Zwolle en Hardenberg - in een gezamenlijke brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur.

De herindeling moet in 2023 plaatsvinden, maar Van Nieuwenhuizen wil Lelystad Airport volgend jaar al opengooien. Mocht dat doorgaan, dan gaat Overijssel randvoorwaarden stellen om de overlast voor bewoners zo veel mogelijk te beperken, zoals het sneller opstijgen en dalen. Ook stelt de provincie een limiet van tienduizend vliegbewegingen per jaar tot 2023 en wat de risico is wat betreft de aanwezige vogels.

Van Nieuwenhuizen wil dat vakantievluchten voortaan op Lelystad Airport vertrekken, in plaats van Schiphol, zodat er meer ruimte is voor economische vluchten. De Europese Commissie liet al begin december weten bezwaren te hebben tegen het plan van de minister. Van Nieuwenhuizen heeft inmiddels een nieuw plan ingediend.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.