abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Regio

Asbest en hemelwater zijn speerpunten voor Nieuwleusen Synergie Buurtkracht

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2019 09:52
  • Afvoer van water. © Rieks Folkerts

pinterestmail

Nieuwleusen - Het team van Nieuwleusen Synergie Buurtkracht heeft voor de komende tijd een aantal nieuwe speerpunten geformuleerd, zoals verwijdering van asbest op kleine oppervlakken en de afvoer van hemelwater.

Het team houdt op 27 maart tussen 19.00 uur en 21.00 uur en op 29 maart van 14.00 tot 17.00 uur in de Spil spreekuur over de nieuwe acties.

De eerste actie is de gezamenlijke verwijdering van asbest van oppervlakken kleiner dan 35 m2. Met deze actie kunnen de particuliere woningbezitters profiteren van: duidelijke instructies, vakkundige ondersteuning, beschermende pakken, plastic om de asbestplaten in te verpakken en een container om ze af te voeren. Het tweede speerpunt is de gezamenlijke actie voor afvoer van hemelwater door daken af te koppelen van het riool; interessant voor het milieu, voor de tuin en voor de portemonnee. In het verlengde hiervan ligt een actie tot minder versteende tuinen (zie: www.operatiesteenbreek.nl).

Verder wil het team de warmte camera weer gaan inzetten en biedt ze bewoners aan om tegen een kleine vergoeding (€15) een opname te laten maken. Leden van Nieuwleusen Synergie kunnen dit gratis laten doen. Dat geldt ook voor personen die zich aanmelden als lid.

Isolatie

In november 2018 heeft het team een actie gehouden onder bewoners in Nieuwleusen om hen te helpen bij woningisolatie. Voor de gehouden informatieavond was een goede belangstelling. Ook was er grote belangstelling voor het maken van opnames met een warmtecamera (28 adressen).

Voor het laten opstellen van een advies en een uitgewerkte offerte hebben 12 personen zich aangemeld. De inzet met de door Buurkracht beschikbaar gestelde warmtecamera was een groot succes; het geeft snel beeld waar aan de gevel warmteverliezen optreden. De bewoners kregen de resultaten digitaal toegestuurd. De uitvoering werd gedaan door een vrijwilliger en was gratis.

Het uiteindelijk resultaat voor deelname om de woning te isoleren viel echter tegen. Reden voor het team om voor het dorp de actie woningisolatie niet te gaan herhalen maar andere activiteiten uit te gaan zetten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.