abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Regio

Vollenhoofsch Fanfare geeft prachtig voorjaarsconcert

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2019 11:53
  • Jubilarissen op een rij: Jan Bos, Erik van der Weerd en Erik Bos.

pinterestmail

Vollenhove - De Burght was zaterdag het sfeervolle toneel voor het jaarlijkse voorjaarsconcert van de Vollenhoofsch Fanfare. De avond werd gevuld met alles wat de verschillende geledingen te bieden hebben.

De slagwerkgroep liet twee stijlen horen – mét en zonder de melodische instrumenten – en is daarmee uniek. De jeugdslagwerkers lieten daarnaast horen met klankbuizen (boomwhackers) mooie melodieën te kunnen maken en de gehele slagwerkgroep speelde een ‘spontane’ versie van de pophit Cup Song. De concertfanfare liet afwisselende stijlen horen, van prachtige filmische muziek en een Britse mars, tot temperamentvolle Latin met soli van verschillende spelers. De klankkleur van het orkest zorgt ervoor dat alle stijlen direct ‘eigen’ klinken. Bij zowel de slagwerkgroep als de concertfanfare werd gezamenlijk opgetreden met de jeugdsecties.

Muzikanten Jan Bos en Erik Bos ontvingen een speldje, omdat ze veertig jaar lid zijn van Vollenhoofsch Fanfare. Voorzitter Harm Ziel dankte hen voor hun jarenlange inzet voor de vereniging, zowel binnen en buiten het bestuur. Daarnaast was er een speciaal cadeau voor Erik van der Weerd, dirigent van de concertfanfare. Omdat hij 12,5 jaar het orkest leidt, kreeg hij van de leden een tot lamp omgebouwd blaasinstrument.

Na deze succesvolle avond begint Vollenhoofsch Fanfare de voorbereidingen aan het marsseizoen. Het korps zal veel in de regio optreden. Om dat te kunnen blijven doen is de vereniging aan het sparen voor nieuwe marsuniformen. Hiervoor neemt Vollenhoofsch Fanfare deel aan de komende Rabobank Clubkasactie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.