abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Regio

Opnieuw stormachtig met zware windstoten

Geplaatst op woensdag 13 maart 2019 07:50
  • © Pixabay

pinterestmail

Regio - Het is wederom onstuimig weer met veel bewolking en ook regenbuien. Vooral in de ochtend en de eerste helft van de middag waait het flink met een krachtige en aan de kust stormachtige wind. Daarbij kunnen windstoten voorkomen van 80-100 km/uur.

In het binnenland waait het minder hard. Wel staat er een vrij krachtige tot krachtige wind, met windstoten van 70-80 km/uur. Komende dagen blijft het onstuimig en nat, maar het vooruitzicht naar volgende week is rustiger en ook zonniger.

Zware windstoten

Het is overwegend bewolkt en verspreid over het land kunnen buien ontstaan. In de kustgebieden waait het flink met een harde tot stormachtige wind (7-8 Bft). Hierbij komen zware windstoten voor van 90 tot 100 km/uur. Ook iets verder landinwaarts kan de wind in de kustprovincies flink uithalen met tijdens buien windstoten tot 90 km/uur. In het Waddengebied kan het tijdelijk tot stormkracht komen (9 Bft). Ook in het binnenland is het eerder herfst dan lente met een (vrij) krachtige wind (5-6 Bft). Daarbij kunnen we vooral tijdens buien windstoten verwachten van 70-80 km/uur.

In de middag blijft het nog een tijd onstuimig, maar later gaat het in het binnenland iets minder hard waaien. De maximumtemperatuur komt uit op 8 graden in het noordoosten tot lokaal 10 graden in het zuidwesten. Plaatselijk kan de zon even doorbreken. De regenbuien houden op de meeste plaatsen tot in de avond aan. Lokaal kan het even flink plenzen en daarbij is kans op onweer en hagel.

In de avond zwakt de wind in een groot deel van het land nog iets verder af naar matig tot vrij krachtig. Aan de noordkust kan het nog een tijd hard waaien en daar zullen de zware windstoten pas later in de avond verdwijnen.

Hoe lang blijft het nog onstuimig?

Het onstuimige weer is na vandaag nog niet voorbij. Tot en met zaterdag blijven we te maken houden met een vrij krachtige tot harde wind en vooral in de kustgebieden kans op zware windstoten. Het is wisselvallig en vooral donderdag valt er veel regen. Zondag is het niet meer zo winderig en dan zijn er ook minder buien. Volgende week is het onstuimige weer van de baan. Wind en regen worden verruild voor zonnige perioden met hooguit een enkele lokale bui, laat Weeronline weten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.