abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Regio

Werkgroep Goed Leven houdt symposium in Balkbrug

Geplaatst op donderdag 14 maart 2019 08:37
  • De werkgroep Goed Leven in Balkbrug. © Harm Knol

pinterestmail

Balkbrug - De werkgroep Goed Leven in Balkbrug, onderdeel van de Coalitie Balkbrug 2015, houdt op 23 maart een symposium met als thema ‘de kracht en noodzaak van vrijwilligers’ in De Lichtbron en MFC ’t Trefpunt.

De werkgroep gaat in op kernvragen als: ‘Wat zijn de uitdagingen voor het dorp?’ en ‘hoe gaan we daarmee om?’ Het symposium duurt van 9.30 tot 15.30 uur. Tijdens de bijeenkomst worden een diverse workshops en centrale lezingen gehouden. Het symposium wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Hardenberg en Stimuland.

Sprekers

De werkgroep heeft een aantal gastsprekers uitgenodigd. Willem-Jan de Gast is schrijver van het Basisboek vrijwilligersmanagement. Barend Rooseboom van de Historische Vereniging Avereest is 23 maart ook aanwezig. Hij deelt zijn ervaringen met het werken met vrijwilligers. Athy Cremer doet verslag van een onderzoek naar ervaringen met zorg.

Vijftien verenigingen uit Balkbrug hebben deelgenomen aan het onderzoek. Cremer hield interviews met de leden en zette de uitkomsten op een rijtje. De afgelopen maanden hebben twee studenten van de studie Toegepaste Gerontologie op Hogeschool Windesheim ook onderzoek gedaan. Zij hebben een aantal ouderen in Balkbrug geïnterviews en zullen de resultaten tijdens het symposium delen. Daarnaast is Coen van der Steeg van WeHelpen aanwezig. Hij maakt een website voor Balkbrug.

Workshops

‘s Middags zijn er workshops van verschillende plaatselijke verenigingen of instanties en kunnen bezoekers de welzijnsmarkt bezoeken. Op deze markt presenteren de verenigingen uit Balkbrug hun aanbod en de mogelijkheden voor vrijwilligers. De toegang, inclusief lunch, is gratis.

Aanmelden kan tot 18 maart via: http://www.infobrug.nl of vul het formulier in bij ‘t Trefpunt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.