abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Regio

De Zaaier heeft een eigen bibliotheek

Geplaatst op woensdag 13 maart 2019 12:46
  • De bibliotheek is onderdeel van cbs De Zaaier in Nieuwleusen. © CBS De Zaaier

pinterestmail

Nieuwleusen - Bij de christelijke basisschool De Zaaier in Nieuwleusen is dinsdagochtend de nieuwe schoolbibliotheek in gebruik genomen.

De schoolbibliotheek is onderdeel van het project ‘Bibliotheek op school’: een landelijke aanpak voor het primair onderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid van kinderen. Het doel is om kinderen te stimuleren meer te lezen, op school en thuis.

Leerlingen uit de bovenbouw kunnen solliciteren naar de functie van assistent-bibliothecaris. Aan de assistent- bibliothecaris de taak om, samen met vrijwilligers, de bieb goed te laten lopen.

Project

’s Morgens is ook het nieuwe schoolproject ‘Lente’ van start gegaan. Het team van de school opende het schoolproject met een verhaal van Jip en Janneke die bloemen gaan zaaien. De leerlingen van groep 3 en 4 zongen een lied over de lente. De jeugdspecialist van de bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen overhandigde de boeken over groeien en bloeien aan een leerling van groep 6. Kinderen kunnen deze boeken de komende tijd lezen en zo meer leren over het thema. Daarnaast werken de leerlingen van de bovenbouw in de schooltuin.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.