abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Regio

​Aa en Hunze winnaar MKB-vriendelijkste gemeente in provincie Drenthe

Geplaatst op donderdag 14 maart 2019 17:25
  • © Van Oost Media

pinterestmail

​Gieten - Aa en Hunze is volgens ondernemers de MKB-vriendelijkste gemeente van Drenthe. Burgemeester Ton Baas ontving de prijs donderdag uit handen van Hilbert Wiechers, voorzitter MKB Drenthe.

Aa en Hunze neemt de prijs voor de MKB-vriendelijkste gemeente in Drenthe over van Emmen, dat de titel twee jaar geleden in de wacht sleepte. De Wolden en Meppel zijn deze editie geëindigd op de tweede en derde plek.

Voorbeeld

‘Aa en Hunze laat zien hoe het kan en mag als voorbeeld dienen voor andere gemeenten in onze provincie’, zegt Wiechers. ‘Daar is deze verkiezing ook op gericht: het stimuleren van gemeenten om hun service richting het MKB te verbeteren. Daarvoor moet je als gemeente, samen met het bedrijfsleven, blijven investeren in dienstverlening en korte lijnen. In Aa en Hunze gaat dat dus goed.’

Aa en Hunze is zich -na de negende plek in 2013- beter gaan inzetten voor ondernemers. Twee jaar geleden werd dat al duidelijk met een stijging naar de vijfde plaats in Drenthe en nu dus beloond door het lokale mkb met de eerste plek.

Bovenaan

Op drie van de vier pijlers: Communicatie en Beleid, Lasten en Imago van ondernemers buiten de eigen gemeente staat Aa en Hunze bovenaan in Drenthe. Op het onderdeel Tevredenheid over de dienstverlening moet de gemeente Westerveld en De Wolden nog voor zich dulden. Ondernemers geven op alle aspecten van de dienstverlening hun gemeente een voldoende. Deskundigheid, betrouwbaarheid en vergunningverlening staan in dit lijstje bovenaan. Kansen op aanbesteden krijgt een zuinig zesje, daar kan de gemeente nog een slag slaan.

Opvallend is ook dat 60 procent van de ondervraagden het eens is met de stelling dat Aa en Hunze ondersteuning biedt bij het overgaan op duurzame vormen van energie. Daarentegen vindt nog niet de helft van de mkb-ers dat de gemeente werkt maakt van het tegengaan van regeldruk. MKB-Nederland beveelt daarom aan een lokale MKB-toets in te voeren, waarbij vooraf wordt gekeken of een regeling onnodige regeldruk veroorzaakt.

Landelijke bekendmaking

Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. Daarnaast wordt in de categorie grote steden een aparte winnaar aangewezen en wordt bekend welke gemeenten het best scoorden in de vier onderzochte pijlers: Communicatie en Beleid, Waardering van de lokale lasten versus het voorzieningenniveau, Imago bij ondernemers uit een andere gemeente en Tevredenheid over de dienstverlening.

De verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland en is uitgevoerd door bureau LexNova.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.