abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Regio

Onstuimig en wisselvallig weer bijna voorbij

Geplaatst op vrijdag 15 maart 2019 08:57
  • © Pixabay

pinterestmail

Regio - Lenteachtig weer met veel zon hoeven we dit weekend niet te verwachten. De paraplu is onmisbaar en in de ochtend kan het op beide dagen een tijd regenen. Toch is het zeker geen slecht weer met vooral zondagmiddag ook droge perioden waarin de zon schijnt, zo meldt Weeronline.

Zaterdag is het met 10-14 graden het zachtst, maar met veel bewolking en een onstuimige wind voelt het een stuk frisser aan. Zaterdagochtend is het wel handig om de radar goed in de gaten te houden, want vanuit het zuidwesten trekt een regengebied over het land.

In de middag wordt het vanuit het zuidwesten droog, maar lokaal kan er nog wel een buitje vallen. De maxima komen uit op 10-14 graden en daarmee is het zacht. Normaal wordt het in deze periode 9-10 graden. De wind trekt aan naar vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard in het westen en noorden van het land. Aan de kust kan het even stormachtig waaien.

Met de stevige wind is het nog niet erg lekker weer om op het terras te zitten. Wel is het prima weer voor een wandeling.

Vooral in de ochtend regen

Zondagochtend vroeg trekt opnieuw een regengebied over het land. Met 9-10 graden is het iets frisser dan op zaterdag, maar er staat wel wat minder wind. De vrij krachtige tot harde wind neemt geleidelijk af. Alleen aan zee kun je nog lekker uitwaaien. In de middag zijn in het hele land enkele buien, maar tussendoor zal de zon ook heerlijk schijnen.

Na het weekend hebben we op maandag nog een paar buien, maar de dagen daarna blijft het lekker droog. Er is veel ruimte voor de zon en met een temperatuur die oploopt naar regionaal 15 graden later in de week lijkt het eindelijk weer op lente.

Zware windstoten

Vandaag is het nat en grijs. ‘s Ochtends trekt een regengebied over het land. Vanmiddag zijn er buien, maar vanuit het noorden wordt het op steeds meer plaatsen droog. Bij buien is kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Het wordt 11-14 graden. In de loop van de middag neemt de wind in kracht af.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.