abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Regio

Leerlingen leren van de grote verkeersshow in Nieuwleusen

Geplaatst op vrijdag 15 maart 2019 16:04
  • De grote verkeersshow. © Hilleen Russcher

  • De grote verkeersshow. © Hilleen Russcher

pinterestmail

Nieuwleusen - Bijna vierhonderd leerlingen van de plaatselijke basisscholen hebben deze week verkeerslessen gevolgd. Ze bezochten een verkeerstheatervoorstelling.

De theatervoorstellingen zijn een initiatief van Veilig verkeer Nederland afdeling Dalfsen, in samenwerking met de verkeersouders van de scholen. De voorstellingen werden op dinsdag opgevoerd in het speellokaal van basisschool de Zaaier in Nieuwleusen. Donderdag konden leerlingen van Het Kompas de theatershow bekijken.

Pas op Muis

Voor leerlingen van de groepen 1 en 2 werd in basisschool Zaaier het theaterstuk ‘Pas op Muis’ gespeeld. De voorstelling gaat over een clowntje dat is weggelopen uit het circus. Nu is hij verdwaald. Onderweg komt hij in verschillende verkeerssituaties terecht. De toneelspelers en de kinderen helpen Muis en leggen hem enkele elementaire verkeersregels en verkeerstekens uit. Het was een interactieve voorstelling.

Muis schrikt zich een ongeluk

Voor de middenbouw werd op beide locaties ‘Muis schrikt zich een ongeluk’ gespeeld. Deze voorstelling gaat over Muis, die boodschappen gaat doen in de grote stad. Hij weet nog niet zo veel van de verkeersregels, maar gelukkig komt hij een oude bekende tegen. Zijn tante Emma leert hem wat de afspraken in het verkeer zijn. De kinderen mochten zelf deelnemen aan de show, door mee te fietsen over een rotonde of zich verplaatsen in de rol van bestuurder van een auto of motor.

Muis in de grote verkeersshow

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van Het Kompas, De Meele en De Wegwijzer speelden donderdag ‘Muis in de Grote verkeersshow’. In deze voorstelling speelt Muis samen met tante Emma en Kiki in een show waarin diverse verkeersborden, voorrangsregels en gevaarlijke situaties worden besproken. Door zelf mee te spelen en vragen te beantwoorden, werden de kinderen actief betrokken bij de verkeersshow.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.