abonneer nu
dossiers
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Plus Artikelen
Meppel - Serviceclub Ronde Tafel bestemt de opbrengst van het Rozengala ...
Meppel - De handen van Elisabeth Bakkenes jeuken om aan de slag te gaan....
Oude Willem - De werkzaamheden in het LIFE+ project ‘LIFE Going up a l...
Meppel - ‘Prachtig mooi! Dit is een voorbeeld van hoe je in de ijzige ...
Staphorst

Boer Henk Jansen wint bij Raad van State zaak tegen gemeente

Geplaatst op woensdag 18 november 2015 14:29
  • Henk en Margje Jansen © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Staphorst - De gemeente heeft de bestemming van de boerderij van Henk Jansen ten onrechte veranderd. Dat besliste de Raad van State vandaag. Door de wijziging moest de boer moest stoppen met zijn bedrijf.

De Raad van State vernietigt het besluit van de gemeenteraad van Staphorst van 10 maart 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan "De Streek, partiële herziening". Daarom moet de bestemmingswijziging worden teruggedraaid en herleeft het bestemmingsplan "Oude Rijksweg - Gemeenteweg". 

Door de bestemmingswijziging kon de boer niet langer zijn bedrijf runnen. Ondanks een verloren rechtszaak en ondanks de desastreuze gevolgen voor de toekomst van de boer en zijn jonge gezin, hield de gemeente voet bij stuk. 

De ruzie tussen de boer en de gemeente, die al jaren speelt, liep begin oktober zo hoog op, dat de boze boer een raadsvergadering verstoorde door met een voorhamer in de hand de raadszaal binnen te stormen.

De boer zat daarvoor korte tijd vast, maar kreeg tegelijkertijd vanuit verschillende hoeken steun. Staphorst heeft aangifte gedaan tegen de boer. 

Lees hier de volledige uitspraak. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
18 Nov 2015 17:12
Eerlijk Oprecht
Felicitaties voor boer Jansen.
Maar is dit niet een volgende stap in wat toch wel een beetje een klucht dreigt te worden? Een agraisch bedrijf zonder vee, voldoet het bedrijf van boer Jansen dan nog wel aan de definitie van een agrarisch bedrijf? Wordt het dan geen tijd dat de juristen zelf gaan boeren?
En ja, een bestemming woondoeleinden toekennen, waardoor andere bedrijven weer in de knoei komen is niet echt handig. Dat had de gemeente ook zelf moeten bedenken. Hier is een bestemmingsplan niet voor bedoeld. Voor een sanering kunnen/moeten andere middelen worden ingezet. We horen hier vast nog wel meer over.....op naar de volgende stap.......in....
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.