abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - In de Kruiskerk en wijkcentrum De Poele barst zaterdagavond 15 ...
Giethoorn - Er komt een einde aan de grote ergernis van veel Gietersen d...
Meppel - De gemeente gaat in 2019 het PMD-afval vaker inzamelen. Bij laa...
Staphorst - Schilder en houtsnijder Albert Timmerman uit Staphorst is za...
Staphorst

Boer Henk Jansen wint bij Raad van State zaak tegen gemeente

Geplaatst op woensdag 18 november 2015 14:29
  • Henk en Margje Jansen © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Staphorst - De gemeente heeft de bestemming van de boerderij van Henk Jansen ten onrechte veranderd. Dat besliste de Raad van State vandaag. Door de wijziging moest de boer moest stoppen met zijn bedrijf.

De Raad van State vernietigt het besluit van de gemeenteraad van Staphorst van 10 maart 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan "De Streek, partiële herziening". Daarom moet de bestemmingswijziging worden teruggedraaid en herleeft het bestemmingsplan "Oude Rijksweg - Gemeenteweg". 

Door de bestemmingswijziging kon de boer niet langer zijn bedrijf runnen. Ondanks een verloren rechtszaak en ondanks de desastreuze gevolgen voor de toekomst van de boer en zijn jonge gezin, hield de gemeente voet bij stuk. 

De ruzie tussen de boer en de gemeente, die al jaren speelt, liep begin oktober zo hoog op, dat de boze boer een raadsvergadering verstoorde door met een voorhamer in de hand de raadszaal binnen te stormen.

De boer zat daarvoor korte tijd vast, maar kreeg tegelijkertijd vanuit verschillende hoeken steun. Staphorst heeft aangifte gedaan tegen de boer. 

Lees hier de volledige uitspraak. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.