abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Staphorst

Staphorster moet boeten voor slaan ambtenaar

Geplaatst op woensdag 7 september 2016 15:17
  • © NDC/ Michiel Kolle

pinterestmail

Staphorst - Opnieuw werd de 46-jarige eigenaar van een afvalrecyclingbedrijf in Staphorst op het matje geroepen bij de rechtbank in Zwolle.

Eind juni mishandelde hij een toezichthouder van de provincie Overijssel die controlewerkzaamheden op zijn terrein uitvoerde.

De rechter legde hem een werkstraf van 120 uur op waarvan de helft voorwaardelijk. Daarnaast moet hij nog eens een boete van 100 euro betalen vanwege een straf die nog boven zijn hoofd hing uit een eerdere veroordeling.

De Staphorster ligt al tijden overhoop met de provincie en het was niet de eerste keer dat hij een conflict had met de toezichthouder. Een van de afspraken die hij met de provincie gemaakt zou hebben na een eerder conflict is dat de toezichthouder niet alleen op zijn terrein zou komen. 'Hij kwam toch het terrein op en had vragen. Ik ben tot vier keer toe weggelopen, maar hij bleef vragen stellen en toen ging de knop om', verklaarde de Staphorster woensdag op de zitting.

Hij sloeg als een dolle op het hoofd en lichaam van het slachtoffer dat daardoor ten val kwam. Vervolgens ging de Staphorster bovenop hem zitten en ging gewoon door met slaan. Zelf kon hij zich niks herinneren van het geweld. 'Ik ben gewoon twee minuten kwijt', stelde hij. Wel herinnerde hij zich dat hij ontplofte, maar dat was dan ook alles.

De reclassering adviseerde de rechtbank om de man een geheel voorwaardelijke straf op te leggen, maar dat vond de officier van justitie volstrekt onbegrijpelijk. 'Met het opleggen van een voorwaardelijke straf wordt een heel verkeerd signaal afgegeven aan de maatschappij', aldus de officier. Hij vond de werkstraf op zijn plaats zoals de rechter hem later oplegde, vroeg de 100 euro ten uitvoer te leggen en de gevraagde schadevergoeding van 1468 euro toe te wijzen. Het laatste matigde de rechter tot een bedrag van 968 euro.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.